A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Тлумацька районна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості повідомляє

Дата: 07.12.2018 10:07
Кількість переглядів: 531

Фото без опису

 

    05 грудня  2018 року фахівцями Тлумацької районної філії  Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено ряд  заходів для учнівської молоді Грушківського НВК. Спочатку учні та вчителізавітали надень відкритих дверей Тлумацького  коледжу Львівського національного аграрного університету.

      Відкриваючи захід,  заступник директора з навчальної роботи Галина Федоришин зазначила, що професія бухгалтера займає вагоме місце на сучасному ринку праці, а тому фахівці, яких готує Тлумацький коледж, є затребуваними. Вона ознайомила присутніх з історією створення, сучасним станом та перспективами розвитку навчального закладу.Відмітила, що Тлумацький коледж є одним із найстаріших освітніх закладів області. За більш як 50-літню історію тут підготовлено понад 10 тис. бухгалтерів, 475 комерсантів аграрного сектору економіки України.  Сьогодні в коледжі створено сучасні лабораторії, кабінети, укладено договори про співпрацю із провідними господарствами області різних форм власності.

    Заввідділенням Любов Крижанівська  ознайомила учнів з переліком професій, за якими відбувається навчання, з умовами вступу до коледжу . Відмітила, що випускники отримують диплом державного зразка за освітньо- кваліфікаційним рівнем «Молодший спеціаліст» та можуть продовжити навчання за скороченою програмою для здобуття освітньо - кваліфікаційних рівнів «Бакалавр» та «Магістр» у Львівському національному університеті, Івано- Франківському національному університеті нафти і газу,  Прикарпатському національному університеті ім. В.Стефаника та інших навчальних закладах України. Методист з виховної роботи Зоряна Насадик запросила присутніх у музей  коледжу і провела  цікаву екскурсію .

 

Фото без опису

 

      Того ж дня  школярі відвідали Тлумацьку районну філію Івано-Франківського обласного центру зайнятості. Заступник директора –начальник відділу надання соціальних послуг Василь Кебрин ознайомив учнів з роботою кожного відділу, їх функціями та основними завданнями. Спілкуючись з молодими людьми, він акцентував увагу присутніх на те, що потреби ринку праці викликають необхідність по-новому ставитись до вибору майбутньої професії, особливу увагу звернув на відновлення в суспільстві престижу робітничих професій та актуальність їх на ринку праці. Інформація про те, як правильно обирати професію, виходячи із власних здібностей та вмінь, з врахуванням стану здоров'я та попиту на ринку праці, зацікавила школярів. Вони знайомилися з папками – описами професій, задавали питання про вакансії та розмір заробітної плати на підприємствах регіону.

Фото без опису

Фото без опису

 

       Фахівець з профорієнтації Світлана Атаманюк   надала рекомендації ,  як уникнути помилок при виборі професії, наголосивши на необхідності вивчення своїх інтересів, здібностей, особливостей характеру і фізичних можливостей, та поінформувала  про можливість пройти онлайн–тестування з використанням веб-базової платформи для онлайн профорієнтаційного консультування “Моя професія: консультаційна мережа”. Заступник директора Грушківського НВК  Людмила Олійник  подякувала  спеціалістам центру зайнятості за цікавий змістовний захід.

          Проведення таких профорієнтаційних заходів сприяє формуванню у школярів реалістичних уявлень про ринок праці, усвідомлених дій щодо майбутнього професійного навчання та працевлаштування.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь