A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 18.12.2018 13:16
Кількість переглядів: 561

Фото без опису

 

Випадки африканської суми свиней зафіксовано в Херсонській та Черкаській областях

 

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, на території мисливських угідь Князе-Григорівської сільської ради Великолепетиського району Херсонської області серед впольованих диких кабанів виявлено випадок африканської чуми свиней.

Звіт про результати дослідження Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 05.12.2018 року № 002283 п.м./18.

Крім того, позитивний випадок африканської чуми свиней зареєстрований 12.12.2018 року, від трупів свиней невідомого походження, виявлених в адміністративних межах Сердюківської сільської ради (урочище «Сердюкове») Смілявського району Черкаської області.

Звіт про результати дослідження Черкаської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 12.12.2018 року № 004763 п.м./18.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при райдержадміністраціях, рішенням яких затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

 

 

 

 

 

 

 

Спеціалісти Держпродспоживслужби  Івано-Франківщини

долучились до воркшопу з питань захисту споживачів

 

Фото без опису

 

12-13 грудня працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області стали учасниками вокршопу центру досконалості імені Жана Моне «Захист споживачів у Європейському союзі та Україні».

Даний захід проводився Львівським національним університетом імені Івана-Франка.

Учасниками заходу були представники Мінекономрозвитку, науковці, представники координаційної ради Західноукраїнського офісу Європейської Бізнес Асоціації та спеціалісти Головних управлінь Держпродспоживслужби в Львівській, Волинській, Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Головною метою заходу було визначення основних напрямків реформування системи захисту споживачів в Україні та гармонізація українського законодавства у цій сфері до стандартів ЄС.

В ході роботи увагу учасників  було акцентовано на особливостях системи ринкового нагляду в Україні, як інструмент недопущення на ринок небезпечної (фальсифікованої, неякісної)  продукції. Крім того було обговорено механізми, необхідні для вирішення споживчих спорів, а також сучасні проблеми правозастосовної практики у сфері захисту споживачів.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь