A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 22.12.2018 09:09
Кількість переглядів: 477

Фото без опису

В жувальній гумці з Пакистану виявлено перевищення вмісту барвника

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує споживачів та операторів ринку про те, що до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення Системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах RASFF від 11.09.2018 р. № 2018.2558 та від 14.12.2018 р. № 2018.2558-fup2 стосовно виявлення перевищення вмісту барвника Е 151 (Діамантовий чорний) в жувальній гумці зі смаком коли, що експортується із Ісламської Республіки Пакистан через Литовську Республіку (імпортер -  UAB Profisa) до окремих  держав-членів ЄС та до України.

Попереджаємо операторів ринку, які здійснюють обіг вище зазначеного продукту, про необхідність вилучення його з обігу та  письмове інформування про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

Звертаємо увагу споживачів, що вони мають право отримати інформацію про харчовий продукт; усі харчові продукти, що перебувають в обігу на території України, повинні маркуватися  державною мовою (ст. 39 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів").

 

 

 

 

Відбулась нарада з питань дотримання законодавства у сфері насінництва та розсадництва

 

Фото без опису

 

 

20 грудня 2018 року в управлінні фітосанітарної безпеки Головного  управління Держпродспоживслужби в області відбулась нарада з питань дотримання законодавства у сфері насінництва та розсадництва.

Участь у роботі наради  прийняли фахівці управління фітосанітарної безпеки, представники суб’єктів насінництва та розсадництва, суб’єктів господарювання, котрі здійснюють оптову та роздрібну торгівлю насінням та садивним матеріалом, спеціалісти Обласного державного центру експертизи сортів рослин, сільгосптоваровиробники, керівник виконавчої дирекції  асоціації сільських та селищних рад західного регіону України та директор ДУ «Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія».

Під час заходу учасникам наголошено на необхідності чіткого дотримання законодавства України у сфері насінництва та розсадництва на етапах вирощування, зберігання та реалізації насіння тільки за наявності сертифікату на сортові та посівні якості, а садивного матеріалу – за наявності сертифікату  на сортові та товарні якості, розглянуто шляхи та перспективи збільшення об’ємів виробництва насіння та садивного матеріалу кращих сортів сільськогосподарських культур, а також доведено до відома наказ Міністерства аграрної політики України від 04.10.2018 р. за № 476 «Про затвердження методичних вимог у сфері насінництва щодо збереження сортових та посівних якостей насіння зернових культур».

Разом з цим розглянуто критерії підбору сортів та гібридів сільськогосподарських культур для вирощування за інтенсивними та ресурсозберігаючими технологіями,  доведено інформацію про акредитацію ДУ «Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія» у стандарті  ISO-17025/2006 на лабораторні дослідження з визначення посівних якостей насіння та  умови проведення досліджень.

Учасники наради прийняли рішення про створення «Переліку сортів, рекомендованих для вирощування в умовах Івано-Франківської області» та запровадження практики систематичного проведення нарад, круглих столів з питань дотримання законодавства у сфері насінництва та розсадництва. 

Фото без опису

 

Фото без опису   

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь