Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ВІДДІЛ СТАТИСТИКИ В ТЛУМАЦЬКОМУ РАЙОНІ ІНФОРМУЄ

Дата: 29.12.2018 11:38
Кількість переглядів: 494

Фото без опису

 

 

Стан виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях

м. Івано-Франківська станом на 1 листопада 2018 року

 

 Головне управління статистики інформує. Заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій м.Івано-Франківська на 1 листопада 2018р. становила 16,6 млн.грн, що складає 45,8% від загальної суми боргу по області.

Порівняно з 1 жовтня 2018р. сума боргу зменшилась на 0,7%.

У структурі загальної суми заборгованості 81,4% припадає на підприємства, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 18,6% – на економічно активні підприємства.

Основна частина суми боргу із виплати заробітної плати припадає на підприємства промисловості (96,5% від загальної суми боргу) та будівництва (3,2%).

 

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-09

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-OPLATA_PRACI.htm

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стан виплати заробітної плати

на підприємствах, в установах, організаціях

міст і районів області станом на 1 листопада 2018 року

Головне управління статистики інформує. Станом на 1 листопада 2018р. заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій області становила 36,4 млн.грн, що складає 2,4% фонду оплати праці, нарахованого за жовтень 2018р.

Порівняно з 1 жовтня 2018р. борг із виплати заробітної плати зменшився на 3,3 млн.грн, або на 8,2%. Зменшення заборгованості спостерігалося у Рогатинському (на 4,7 млн.грн), Городенківському (на 142,6 тис.грн) районах, м.Івано-Франківську (на 113,5 тис.грн) та  Надвірнянському районі (на 1,2 тис.грн). Водночас, збільшення суми боргу упродовж жовтня відбулося у містах Калуші (на 104,4 тис.грн) та Бурштині (на 73 тис.грн), Косівському (на 938,3 тис.грн), Богородчанському (на 418,4 тис.грн), Тисменицькому (на 129,6 тис.грн) та Тлумацькому  (на 81,7 тис.грн) районах.

На підприємства обласного центру припадає 45,8% загальної суми заборгованості із виплати заробітної плати, Рогатинського району – 15,2%,Косівського – 14,4%, Тисменицького – 10,9%, Богородчанського – 5,5%, Городенківського – 2,4%, Тлумацького – 0,8% та Надвірнянського – 0,7%,  міст Бурштина та Калуша – 2,2% та 2,1% відповідно. На підприємствах решти міст та районів області заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.

Заборгованість підприємств області за рахунок бюджетних коштів станом на 1 листопада 2018р. склала 12,5 млн.грн, з них у підприємств Рогатинського району – 5,5 млн.грн, Косівського – 4,3 млн.грн, Богородчанського – 2 млн.грн та Городенківського – 0,7 млн.грн.

У структурі загальної суми заборгованості з виплати заробітної плати  в цілому по області на економічно активні підприємства припадає 53,1%суми боргу. У підприємств м.Бурштина, Богородчанського, Городенківського, Косівського, Рогатинського та Тлумацького районів цей показник складає 100%, Тисменицького та Надвірнянського районів – 34,5% та 34,4% відповідно, м.Івано-Франківська – 18,6%. 

У м.Калуші вся сума заборгованості з виплати заробітної плати,  м.Івано-Франківську – 81,4%  суми  боргу, Надвірянському районі – 65,6%, Тисменицькому районі – 65,5% утворено на підприємствах, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (по області цей показник складає 46,9%).

  

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-09

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-OPLATA_PRACI.htm

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

Про промислове виробництво в м.Івано-Франківську

у січні–листопаді 2018 року

Головне управління статистики інформує. За січень–листопад 2018р. підприємствами добувної промисловості та розроблення кар'єрів порівняно з аналогічним періодом попереднього року на 34,7% зменшено добування гальки та гравію, що використовуються як наповнювачі бетону, для дорожнього покриття та подібних цілей.

У переробній промисловості підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв збільшено випуск виробів здобних (булочок підвищеної калорійності, листкових, рулетів з маком, рогаликів тощо) на 19,2%, сиру плавленого – на 6,1%, соусів і продуктів для приготування соусів – на 5,8%. Крім того більше вироблено масла вершкового жирністю не більше 85%, виробів макаронних, варених або неварених, начинених м’ясом, рибою, сиром або іншими продуктами у будь-якій пропорції, продуктів молоковмісних, пива солодового (на 26,7% – у 1,7 раза).

Протягом січня–листопада п.р. зменшено випуск хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання на 6,6%, маргарину і продуктів пастоподібних зі зниженим чи низьким вмістом жирів – у 3 рази, печива солодкого – у 3,2 раза, яловичини і телятини заморожених – у 11,2 раза. Крім того, зменшено виробництво сиру свіжого неферментованого, тортів, виробів кондитерських з цукру чи його замінників, з вмістом какао (на 1,3–9,7%), молока і вершків коагульованих, йогурту, кефіру, сметани та інших ферментованих продуктів, карамелі, тофі (ірису) та солодощів аналогічних молока та вершків незгущених й без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин жирністю більше 1%, але не більше 6%, у первинних пакуваннях об'ємом нетто не більше 2 л (на 12,4–22%), виробів ковбасних та подібних продуктів з м'яса, субпродуктів чи крові тварин та подібних виробів і харчових продуктів на їхній основі, молока та вершків незгущених й без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин жирністю більше 21%, у первинних пакуваннях об'ємом більше 2 л, горілки з вмістом спирту не більше 45,4%, лікерів та інших спиртних напоїв (у 2,2–9,9 раза). На рівні січня–листопада 2017р. вироблено напоїв безалкогольних, які не містять молочного жиру (квасу).

Підприємствами текстильного виробництва, з виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–листопаді 2018р. збільшено виробництво жакетів, блейзерів (крім трикотажних), жіночих та дівчачих, в 1,8 раза, пальт та плащів, жіночих та дівчачих, – у 1,5 раза.

У виготовленні виробів з деревини, паперу, поліграфічній діяльності спостерігалося збільшення виробництва етикеток та ярликів з паперу чи картону друкованих, самосклеювальних у 5,6 раза, вікон, дверей балконних та їх рам, з деревини, – у 2,4 раза, конвертів з паперу чи картону, дверей та їх коробок та порогів, з деревини, коробок та ящиків, з паперу або картону гофрованих – на 15,7–34,9%, проспектів, плакатів та іншої рекламної продукції, віддрукованої, брусків, планок та фриз для паркетного або дерев'яного покриття підлоги, профільованих, незібраних, з деревини листяних порід, журналів реєстраційних, книг бухгалтерських, книг бланків, ордерів та квитанцій з паперу чи картону – на 0,8–9,9%. Випуск виробів столярних та конструкцій будівельних, з деревини, зменшено на 1,7%, шпону, листів для фанери клеєної, деревини іншої, уздовж розпиляної, розділеної на шари чи лущеної, завтовшки 6 мм і менше, з деревини листяних порід, гранул та брикетів з пресованої або агломерованої деревини, залишків або відходів рослинного походження, етикеток та ярликів з паперу чи картону друкованих (крім самосклеювальних) – на 20% – в 1,7 раза. На рівні січня–листопада 2017р. вироблено деревини (крім хвойних чи тропічних порід) уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на шари чи лущеної, завтовшки більше 6 мм.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції у січні–листопаді 2018р. збільшено випуск шампунів на 29,1%. При цьому зменшено виробництво засобів мийних та для чищення, які містять або не містять мило, на 23,9%, речовин поверхнево-активних органічних та засобів для миття шкіри, які містять або не містять мило – у 2,3 раза.

На підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції зросло виробництво блоків та цегли з цементу, бетону або каменю штучного для будівництва у 1,9 раза, елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону або каменю штучного, плиток, плит, черепиці та виробів подібних з цементу, бетону або каменю штучного, розчинів бетонних, готових для використання – на 6,7–12,5%. Разом з цим зменшено випуск виробів домашнього вжитку та виробів для туалетних кімнат, з пластмас, на 21,5%, вікон та їх рам, дверей та їх коробок і порогів, з пластмас, – на 30%.

У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів збільшено випуск листів профільованих (ребристих) холодно-деформованих або оброблених у холодному станi, зі сталі нелегованої. При цьому зменшено випуск конструкцій збірних будівельних з чавуну чи сталі, конструкцій, виготовлених виключно або переважно з листового матеріалу, з металів чорних, інших, блоків дверних й віконних з алюмінію, виробів кованих або штампованих, без подальшої обробки, з металів чорних, в 1,6–3,4 раза.

Серед продукції машинобудування зросло виробництво інструментів й апаратури для автоматичного регулювання і керування на 7%, люстр та інших світильників електричних стельових та настінних, машин пральних, побутових, фільтрів всмоктувальних повітряних для двигунів внутрішнього згоряння – на 14,3% – в 1,6 раза. Водночас зменшено виробництво газомірів (уключаючи калібрувальні) на 22,7%, верстатів для оброблення деревини, корка, кістки, ебоніту, твердих пластмас і матеріалів твердих подібних – в 1,5 раза.

    

Довідки за телефоном: (0342)79-20-08

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

Обсяг реалізованої промислової продукції підприємствами міст та районів області

у січні–жовтні 2018 року

Головне управління статистики інформує. За січень–жовтень 2018р. підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 58,5 млрд.грн, що склало 2,9% її загального обсягу по Україні.

Підприємства міста Калуша забезпечили 28,9% загальнообласного обсягу реалізації, в основному, за рахунок збільшення виробництва хімічної продукції. Вагомі обсяги промислової продукції реалізовано підприємствами міст Бурштина (21,4% загальнообласного обсягу) та Івано-Франківська (17,3%), а також Тисменицького (9,4%), Долинського (7,3%), Рожнятівського (4,4%) та Надвірнянського (3,6%) районів. Частка реалізованої продукції підприємств Рогатинського району склала 2,1%, м.Коломиї – 1,5%, Снятинського району – 1,2%, м.Яремче – 0,6%, Галицького району – 0,5%, Богородчанського – 0,4%, м.Болехова, Городенківського та Косівського районів – по 0,3%, Калуського та Коломийського районів – по 0,2%, Тлумацького – 0,1%, Верховинського району – менше 0,1%.

У розрахунку на одну особу населення області промислової продукції реалізовано на 42,5 тис.грн. Вищий, ніж у середньому по області, цей показник у містах Бурштині (809,8 тис.грн) та Калуші (254,1 тис.грн), Тисменицькому (66,6 тис.грн) і Долинському (61,7 тис.грн) районах.

  

Довідки за телефоном: (0342)79-20-08

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm                        

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інвестиції зовнішньоекономічної діяльності міст та районів області  

у січні–вересні 2018 року 

Головне управління статистики інформує. На 1 жовтня 2018р. загальний обсяг прямих інвестицій, залучених в економіку області з початку інвестування, склав 899,1 млн.дол. США.

Найбільш значні обсяги прямих інвестицій зосереджені на підприємствах міст Івано-Франківська (55% загальнообласного обсягу інвестицій) та Калуша (28,6%). Частка капіталу нерезидентів, залученого в економіку Рогатинського району склала 3,2%, Калуського – 3,1%, Тисменицького – 2,7%,міста Коломиї –  2%, Тлумацького району – 1,2%, міста Яремче та Долинського району –  по 1,1%. Частка інших міст обласного значення та районів не перевищувала 0,7%. 

У січні–вересні 2018р. в економіку області надійшло 28,9 млн.дол. США прямих інвестицій (акціонерного капіталу), з них переважна частка у підприємства міст Івано-Франківська (25,1 млн.дол. США або 86,6% загальнообласного обсягу надходжень) та Калуша (3,7 млн.дол. або 13,1%). 

Сукупний обсяг іноземного капіталу на 1 жовтня 2018р. порівняно  з обсягом інвестицій на початок року зменшився на 0,6%. Скорочення  капіталу  за січень–вересень 2018  становить 34,5 млн.дол., у тому числі за рахунок вилучення капіталу – 13,3 млн.дол., за рахунок курсової різниці – 21,2 млн.дол. США. На підприємства м.Івано-Франківська припадає майже весь обсяг (99,6%) вилученого іноземного капіталу.

Зменшення обсягів прямих інвестицій спостерігалось у Коломийському (на 4,8%), Калуському (на 2,9%) районах, місті Яремче і Надвірнянському районі (на 2,7%), Тлумацькому (на 2,1%), Тисменицькому (на 2%) та Снятинському (на 1,4%) районах, містах Калуші (на 1,3%) і Болехові (на 1%). У Верховинському, Рожнятівському, Богородчанському, Галицькому, Рогатинському районах та  місті Коломиї скорочення іноземного капіталу до початку року становить менше 1%. Зростання обсягу прямих інвестицій відбулося у Долинському районі (на 0,2%) та обласному центрі  (на 0,1%).

На 1 жовтня 2018р. на одну особу в середньому по області припадало  653,4 дол. США прямих інвестицій. Вищий, ніж в середньому по області, цей показник у містах Калуші (3837,1 дол.) та Івано-Франківську (1953,9 дол.), Рогатинському районі (697,3 дол. США).

Інвестиції у промислові підприємства переважали у місті Івано-Франківську, Верховинському районі, місті Коломиї, Тисменицькому,Надвірнянському, Рожнятівськом, Долинському, Галицькому, Богородчанському, Косівському районах та містах Калуші і Болехові (від 70% до 100% загального обсягу іноземного капіталу міста (району)). Переважною була частка прямих інвестицій, залучених у підприємства сільського, лісового та рибного господарства у КоломийськомуТлумацькому, Калуському та Рогатинському районах (71–98%).

У місті Бурштині і Городенківському районі найбільш інвестиційно привабливими для іноземних інвесторів є підприємства оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, у Снятинському районі – організації, що здійснюють операції з нерухомим майном, у місті Яремче – заклади з тимчасового розміщування й організації харчування.  

засобів і мотоциклів, у Снятинському районі – організації, що здійснюють операції з нерухомим майном (89,1% іноземного капіталу в районі), у місті Яремче – заклади з тимчасового розміщування й організації харчування (96,5%).  

 

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-13

Більше інформаціїі: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-ZEZ.htm

 

 

 

 

 

 

 

Про посів озимих культур під урожай 2019 року

сільськогосподарськими підприємствами міст і районів

Головне управління статистики інформує. Сільськогосподарськими підприємствами області у 2018р. посів озимих культур на зерно та зелений корм під урожай 2019р. проведено на площі 70,5 тис.га, що на 1,2% більше, ніж у попередньому році. В територіальному розрізі найбільше озимини посіяно сільськогосподарськими підприємствами Городенківського – 15,2 тис.га або 21,6% площ озимих культур, посіяних підприємствами області, Галицького – 9,7 тис.га (13,7%), Рогатинського – 9,2 тис.га (13,1%) та Коломийського – 9,1 тис.га (13%) районів. Частка Снятинського району у обласних посівах озимих культур агроформуваннями склала 9,1% (6,4 тис.га), Тлумацького – 8,7% (6,1 тис.га), Тисменицького – 8,1% (5,7 тис.га), Калуського – 7,1% (5 тис.га), Богородчанського – 4,6% (3,2 тис.га), решти районів та міських рад – не перевищує 1%.

Посіви зернових культур в агроформуваннях, на які припадає 60,6% площ озимини або 42,7 тис.га, у п.р. порівняно з попереднім роком скорочено на 8,8 тис.га або на 17%. Зменшення площ посіву озимих культур на зерно порівняно з попереднім роком відбулось у сільськогосподарських  підприємствах більшості районів області. Водночас, сільгосппідприємствами Тисменицького, Калуського, Рогатинського та Галицького районів посіви зернових культур розширено на 1,9% – 35,6%, Івано-Франківської міської ради – у 1,6 раза,  Бурштинської міської ради – у 3,2 раза.  Найбільше зернових культур  серед районів та міст обласного значення посіяно сільськогосподарськими підприємствами Городенківського (7,1 тис.га), Галицького (7 тис.га), Рогатинського (6,2 тис.га), Коломийського (5,7 тис.га) та Снятинського (4,5 тис.га) районів.

У структурі посівів озимих зернових культур під урожай 2019р.частка пшениці становить 75,7% проти 84,6% у попередньому році, жита – 4,4% (1,8%),  ячменю – 19,7%  (13,2%). В районному розрізі найбільші посіви пшениці озимої провели агроформування Городенківського – 18,4% площ посіву пшениці сільськогос­подарськими підприємствами області, Коломийського (16,5%), Рогатинського (14,6%), Галицького (10,1%) та Снятинського (10%) районів, ячменю – Галицького (29,8%), Снятинського (15,2%), Городенківського (13%) та Тлумацького  (12,2%) районів.

Ріпаку озимого на зерно під урожай 2019р. посіяно 27,7 тис.га, що в півтора раза більше, ніж під урожай поточного року. У територіальному розрізі найбільші площі цієї культури сконцентровано у сільськогосподарських підприємствах Городенківського – 8,2 тис.га або 29,5% обласних обсягів посівів агроформуваннями, Коломийського – 3,3 тис.га  (12,1%), Рогатинського – 3,1 тис.га (11,1%) та Тлумацького – 2,8 тис.га (10,1%) районів.Збільшення площ посіву ріпаку озимого на зерно відбулось у сільськогосподарських підприємствах Калуського, Снятинського та Коломийського районів на 8,8–45,4%, Тлумацького,  Богородчанського, Галицького, Городенківського районів та Івано-Франківської міської ради у 1,7 – 2,2 раза, Тисменицького – у 4,7 раза. Зменшення посіву цієї культури у порівнянні з попереднім роком відбулось лише в агроформуваннях Рогатинського району  на 19,3%.

     

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-13

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-SG.htm

 

 

 

 

 

 

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНЕ СТАНОВИЩЕ

М.ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ЗА СІЧЕНЬ–ЖОВТЕНЬ 2018 РОКУ

(за даними Головного управління статистики в Івано-Франківській області)

 

Короткий огляд

Населення

Станом на 1 жовтня 2018р. у м.Івано-Франківську та селах, підпорядкованих міськраді, за оцінкою, проживало 259,4 тис. осіб, у тому числі вобласному центрі – 235,9 тис., у сільській місцевості – 23,5 тис. Упродовж січня–вересня 2018р. чисельність населення збільшилась на 1891 особу. Такі зміни відбулись за рахунок природного (на 141 особу) та міграційного (на 1750 осіб) приростів населення.

Кількість живонароджених у січні–вересні 2018р. порівняно з аналогічним періодом 2017 року збільшилась з 1785 до 1801 особи, померлих – зменшилась з 1692 до 1660 осіб відповідно.

 

Зайнятість та безробіття

Середньооблікова кількість штатних працівників підприємств, установ, організацій (із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у ІІІ кварталі 2018р. становила 72,6 тис. осіб, що складає 38,2% загальної кількості працівників по області.

За даними державної служби зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних на кінець жовтня 2018р. становила 1461 особу проти 1433 осіб на кінець вересня 2018р. Із загальної кількості безробітних 65,2% складали жінки.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу по безробіттю у жовтні 2018р., становила 1279 осіб. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 3067 грн, що складає 82,4% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (3723 грн).

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у жовтні 2018р. порівняно з вереснем 2018р. збільшилась на 2,5% і на кінець місяця становила 1542 одиниці.

Навантаження зареєстрованих безробітних на одну вакансію на кінець жовтня 2018р. становило 1 особу.

 

Доходи населення

Розмір середньомісячної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій (із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб)у ІІІ кварталі 2018р. склав 7966 грн, що більше на 25%, ніж у ІІІ кварталі 2017р., і на 1,4% від середньообласного показника. За розміром заробітної плати у ІІІ кварталі 2018р. місто посіло 7 місце серед міст обласного значення та районів області.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях (включаючи підприємства-банкрути та економічно неактивні підприємства) впродовж жовтня 2018р. зменшилась на 113,5 тис.грн, або на 0,7%, і на 1 листопада 2018р. склала 16,6 млн.грн, або 45,8% від загальної суми боргу по області.

На підприємства-банкрути припадає 81,4% загальної суми боргу, на економічно активні підприємства – 18,6%.

Заборгували своїм працівникам підприємства промисловості (96,6% від загальної суми боргу), будівництва (3,1%) та сфери адміністративного та допоміжного обслуговування (0,3%).

 

Соціальний захист

У січні–жовтні 2018р. призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 15,4 тис. домогосподарств, з них 14,3 тис. – домогосподарства обласного центру.

Сума призначених субсидій у січні–жовтні 2018р. становила 7,1 млн.грн, з неї 6,3 млн.грн – для домогосподарств м.Івано-Франківська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь