Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 15.01.2019 09:46
Кількість переглядів: 413

Фото без опису

Індекс  споживчих  цін  у  грудні  2018 року

 

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє. За даними Державної служби статистики, інфляція у грудні 2018р. порівняно з попереднім місяцем в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій  у  Донецькій  та  Луганській областях)  становила  0,8%,  за  рік  у цілому – 9,8%, в області – 0,4% та 9,1% відповідно.

Приріст споживчих цін у грудні 2018р. зафіксовано в усіх регіонах країни: від 0,2–0,7% у м.Києві, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Волинській, Хмельницькій, Чернігівській, Житомирській, Рівненській, Сумській, Херсонській областях до 0,8–1,5% у Дніпропетровській, Миколаївській, Тернопільській, Чернівецькій, Полтавській, Харківській, Вінницькій, Луганській, Черкаській, Закарпатській, Одеській, Львівській та Донецькій областях.

На споживчому ринку області в грудні 2018р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,5%. Найбільше (на 11,6%) подорожчали овочі. На 5,4–1,5% зросли ціни на молоко та молочні продукти, маргарин, масло, макаронні вироби, рибу та продукти з риби. Водночас на 3,2–1,2% подешевшали яйця, олія соняшникова, свинина, фрукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,7%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося за рахунок підвищення цін на скраплений газ на 5,1%, тарифів на каналізацію – на 7,9%, водопостачання – на 3,4%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 2,2% спричинено здешевленням палива та мастил на 6,4%. Разом з тим на 1,0% подорожчав проїзд у автодорожньому пасажирському транспорті.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019 

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь