A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

На міському озері відбулося освячення води

Дата: 19.01.2019 12:14
Кількість переглядів: 824

   На Тлумацькому міському озері, традиційно 19 січня, відбулося загальноміське освячення води та масове купання. Освятивши воду священнослужителі УГКЦ (о.Павло Дутчак) та УПЦ (о. Василь Стадник) зазначили, що вода в цей день має надцілющі властивості. Вода – символ бурхливої непідвладної матеріальної стихії. Сьогодні вона стає дзеркалом самого Бога. Завдяки Христовому пришестю, вона повертає собі первісну цілющу силу.

    Нагадаємо, Свято Хрещення нині відзначають православні і греко-католики всього світу. За традицією у цей день на водоймищах роблять ополонки, священики освячують воду, опісля усі охочі тричі занурюються у крижану купіль. За давніми віруваннями, пірнаючи у крижану купіль, люди засвідчували, що готові іти за Христом, приймаючи хрещення і християнську віру.

    Йордан – це не лише освячення води і не лише те, що ми кропимо домівки. Це все важливо, але це не основне. Свято Богоявлення – це свято усвідомлення, що ми покликані до життя вічного, що Бог явився, щоб нам звістити про це. Богоявлення– це також свято, яке нагадує, що ми також як християни маємо являти цього Бога в своєму житті.

    Для забезпечення максимального комфорту та уникнення надзвичайних ситуацій процесію супроводжували працівники Тлумацького відділення поліції, а на місці було облаштовано обігрівальний пункт ДСНС та чергування медиків ЦПМД Тлумацької міської ради ОТГ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь