A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

У Тлумачі відзначили День Соборності України

Дата: 23.01.2019 08:11
Кількість переглядів: 777

Фото без опису

   22 січня, у вівторок, в Тлумацькому народному домі пройшли урочистості з нагоди Дня Соборності України.

   100 років тому, 22 січня 1919 року, Українська Народна Республіка та Західно-Українська Народна Республіка об’єдналися в одну державу.

   Першою на руїнах Російської імперії постала Українська Народна Республіка, пізніше, вже в листопаді 1918-го, на теренах колишньої Австро-Угорщини утворилася Західноукраїнська Народна Республіка. Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року - історичний акт об’єднання українських земель в одній державі.Об’єднання українських земель відбулося з ініціативи і власної волі українців.

   21 січня 1990 року, в Україні понад мільйон людей, узявшись за руки, створили безперервний ланцюг від Києва до Львова. Український «Живий ланцюг» став однією з наймасовіших у тогочасній Центрально-Східній Європі акцій боротьби за свободу. Вже за рік Україна відновила свою незалежність.

   В залі Тлумацького народного дому зібралися представники міської та районної влади, учасники АТО, працівники установ та організацій, учнівська молодь та громадськість міста, щоб відзначити цю величну дату в історії нашої держави.

   В рамках заходу з вітальними словами виступили міський голова Роман Круховський та голова Тлумацької райдержадміністрації Іван Дрогомирецький, а з історичною довідкою - наш земляк, історик-краєзнавець Василь Ганчак.

   Хвилиною мовчання було вшановано всіх полеглих за волю і незалежність України. Діти учасників АТО поклали квіти до Пам’ятника борцям за волю України.

   На сцені лунали пісні, вірші, танцювальні композиції у виконанні аматорів народного мистецтва Тлумацького народного дому, Тлумацької дитячої музичної школи, талановитої молоді Тлумацької ОТГ.

   Приємною несподіванкою для глядачів став виступ півфіналіста «Х-Фактор-2018», жителя с. Бортники Тлумацької ОТГ Петра Гарасиміва, який подарував усім свої музичні вітання. У фойє Тлумацького народного дому діяла книжкова виставка «Нам берегти тебе, соборну і єдину», організована працівниками Публічної бібліотеки Тлумацької ОТГ.

   Національна єдність – обов’язкова передумова успішного спротиву зовнішній агресії. 100-ліття Соборності України є приводом нагадати про єдність і неподільність українських земель.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь