A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Проведено заходи для учнівської молоді Тлумацької ЗОШ І-ІІІ ст.

Дата: 24.01.2019 13:17
Кількість переглядів: 483

Фото без опису

 

   23 січня 2019року фахівцями Тлумацької районної філії  Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено ряд  заходів для учнівської молоді Тлумацької ЗОШ І-ІІІ ст.

   Спочатку учні та вчителі завітали на день відкритих дверей Тлумацького  коледжу Львівського національного аграрного університету.

   Відкриваючи захід заввідділенням  Любов   Крижанівська  зазначила, що професія бухгалтера займає вагоме місце на сучасному ринку праці, а тому фахівці, яких готує Тлумацький коледж, є затребуваними. Вона ознайомила присутніх з історією створення, сучасним станом та перспективами розвитку навчального закладу. Відмітила, що Тлумацький коледж є одним із найстаріших освітніх закладів області. За більш як 50-літню історію тут підготовлено понад 10 тис. бухгалтерів, 475 комерсантів аграрного сектору економіки України.  Сьогодні в коледжі створено сучасні лабораторії, кабінети, укладено договори про співпрацю із провідними господарствами області різних форм власності. Також ознайомила учнів з переліком професій, за якими відбувається навчання, з умовами вступу до коледжу . Відмітила, що випускники отримують диплом державного зразка за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Молодший спеціаліст» та можуть продовжити навчання за скороченою програмою для здобуття освітньо-кваліфікаційних рівнів «Бакалавр» та «Магістр» у Львівському національному університеті, Івано- Франківському національному університеті нафти і газу,  Прикарпатському національному університеті ім. В.Стефаника та інших навчальних закладах України.

   Викладач  бухгалтерського обліку випускниця коледжу Галина Дуда розповіла про  те, що багато випускників після закінчення навчання в коледжі працюють в державних установах, на підприємствах або відкривають власну справу.

   Викладач Ольга Самборська запросила присутніх у музей  коледжу і провела  разом з студентами коледжу цікаву екскурсію .

   Того ж дня  школярі відвідали Тлумацьку районну філію Івано-Франківського обласного центру зайнятості.Фахівець з профорієнтації  Світлана   Атаманюк ознайомила  учнів з роботою кожного відділу, їх функціями та основними завданнями. Спілкуючись з молодими людьми, вона акцентувала увагу присутніх на те, що потреби ринку праці викликають необхідність по-новому ставитись до вибору майбутньої професії, особливу увагу звернула на відновлення в суспільстві престижу робітничих професій та актуальність їх на ринку праці. Інформація про те, як правильно обирати професію, виходячи із власних здібностей та вмінь, з врахуванням стану здоров'я та попиту на ринку праці, зацікавила школярів. Вони знайомилися з папками – описами професій, задавали питання про вакансії та розмір заробітної плати на підприємствах регіону.

   Також   надала рекомендації ,  як уникнути помилок при виборі професії, наголосивши на необхідності вивчення своїх інтересів, здібностей, особливостей характеру і фізичних можливостей, та поінформувала  про можливість пройти онлайн–тестування з використанням веб-базової платформи для онлайн профорієнтаційного консультування “Моя професія: консультаційна мережа”.Класний керівник 11 класу Тлумацької ЗОШ І-ІІІ ступенів Руслана Гавриш подякувала за цікавий  та змістовний захід.

   Проведення таких профорієнтаційних заходів сприяє формуванню у школярів реалістичних уявлень про ринок праці, усвідомлених дій щодо майбутнього професійного навчання та працевлаштування.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь