A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 13.02.2019 08:21
Кількість переглядів: 665

Фото без опису

 

Випадки африканської чуми свиней в Тернопільській,

Чернівецькій та Волинській областях

                                                                                            

   Відповідно до інформацій Головних управлінь Держпродспоживслужби в областях, зареєстровано нові спалахи африканської чуми свиней на території Західної України:

- Тернопільська область: на території стихійного сміттєзвалища поблизу с. Глибочок Борщівського району Тернопільської області було виявлено трупи домашніх свиней, особу власника тварин при цьому не встановлено.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу Львівською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини 05.02.2019р. встановлено діагноз - африканська чума свиней (АЧС), звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу № 000169 п.м./19 від 05.02.2019.

- Чернівецька область: зареєстровано один випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) від трупа дикої свині, знайденого поблизу с.Ванчиківці Новоселицького району Чернівецької області (звіт про результати дослідження Івано-Франківської Регіональної лабораторії Держпродспоживслужби № 000205 п.м./19 від 05.02.2019).

- Волинська область:  на території лісомисливського угіддя ГО «Горинь» ДЦ Цуманського лісгоспу Грем?яченської с/р Ківерцівського району Волинської області зареєстровано випадок африканської чуми свиней (звіт про результати дослідження Львівською Регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини від 08.02.2019р. № 000225 п.м./19).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

 

 

 

 

 

 

 

До уваги аграріїв Прикарпаття: перезимівля озимини

та багаторічних трав відбувається задовільно

 

Фото без опису

 

   За даними управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в області та згідно результатів проведеного моніторингу станом на 07 лютого 2019 року,  -   озимі культури та багаторічні трави знаходяться у стані зимового спокою.

 Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущення нижче 1-3º морозу не опускалась. За розрахунками агрометеорологів критична температура вимерзання озимої  пшениці становила у фазі кущення 14,5-15,4º морозу. Загрози вимерзанню озимих культур не було.

Відбір монолітів озимих культур для визначення життєздатності рослин та їх відрощування, проведені спеціалістами управління фітосанітарної безпеки в кінці січня 2019 року, засвідчують високу життєздатність рослин озимих пшениці, ячменю та озимого ріпаку (98-100% рослин). Рослини перебувають у фазах 3-й листок – кущення, при їх відрощуванні мають добру регенераційну здатність (Рогатинський район ТОВ «Захід-Агро МХП»).

В подальшому  стан посівів озимих культур буде залежати від кліматичних умов, які будуть утримуватися протягом  зимового періоду.

Мишоподібні гризуни. На території області через коливання температур, подекуди - утворення льодової кірки, спостерігається послаблення живлення та пригнічення життєдіяльності мишоподібних гризунів і відмічається зниження чисельності жилих колоній полівок на посівах озимих зернових, ріпаку та багаторічних трав.

Надалі, за різкого підвищення температури та інтенсивного танення снігу можлива загибель гризунів від затоплення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь