A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 18.02.2019 10:00
Кількість переглядів: 1534

Фото без опису

   У п’ятницю, 15 лютого, у міському парку біля пам’ятника воїнам-афганцям відбулася поминальна панахида з нагоди 30-ї річниці від дня виведення військ з Афганістану, яку звершили настоятелі храмів м.Тлумача о. Павло та о. Василь, з глибокою повагою до подвигу воїнів учасників бойових дій в Афганістані: за здоров’я, хто продовжує свій земний шлях, та за упокій, хто загинув на полі бою, помер від поранень, або вже залишив цей світ.

   Вшанувати пам’ять тих, хто воював на чужій землі, прийшли заступник міського голови І.Мандар, заступник голови райдержадміністрації М.Присяжнюк, заступник голови районної ради В.Гнатюк, представники  підприємств, установ та організацій, учні загальноосвітньої школи, гімназії, студенти коледжу ЛНАУ, громадськість міста.

   До пам’ятника полеглим воїнам на Афганській війні квіти пошани поклали ветерани минулої війни, представники влади, учасники АТО, військовослужбовці. Сьогодні ми зібралися тут, щоб схилити голови перед тими, кому не судилось дожити до цих днів та вшанувати тих, хто й нині залишається зразком справжньої мужності, братерства та самовідданості для молодих поколінь. Учасники поминальної панахиди спільно помолились та пом’янули всіх тих, що не повернулись з чужої війни. 

   В Народному домі відбувся урочистий захід з відзначення вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В рамках заходу з вітальними словами виступили заступник міського голови Ігор Мандар, голова Тлумацької районної державної адміністрації І. Дрогомирецький, перший заступник голови райдержадміністрації М.Присяжнюк та заступник голови районної ради В.Гнатюк. Хвилиною мовчання вшановано всіх полеглих учасників бойових дій, борців за волю України. Біля тридцяти ветеранів представниками влади нагороджено ювілейними медалями з нагоди 30-річчя виводу радянських військ з Республіки Афганістан. Голова районної організації Спілки ветеранів Афганістану, Валерій Ступницький, дякуючи усім присутнім за шану загиблим і живим побратимам, наголосив, що афганці і у наш час не змогли залишитися осторонь трагічних подій на Україні. Багато з них воюють на східному фронті або ж беруть участь у волонтерському русі.

   В програмі заходу звучали патріотичні вірші, пісні та поетичні рядки у виконанні учнівської молоді, а також заклики про шанування та збереження пам’яті про тих учасників бойових дій, хто віддав своє життя на території інших держав та за волю України.

   Ми низько схиляємо голови перед нашими земляками-солдатами і збережемо вічну пам’ять про загиблих, яким не судилося повернутися додому. А воїнам-афганцям, їхнім родинам бажаємо міцного здоров’я, родинного тепла, добробуту та мирного неба.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь