A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 18.02.2019 11:19
Кількість переглядів: 556

Фото без опису

На Снятинщині за участю спеціалістів Держпродспоживслужби

відбулась нарада-навчання з аграріями та пасічниками району

 

 

   14 лютого 2019 року Снятинським районним управлінням Держпродспоживслуби в Івано-Франківській області на базі районної ради  проведено нараду-навчання з керівниками агроформувань та пасічниками району.

   В нараді взяли участь голова та перший заступник голови Снятинської РДА, начальник управління агропромислового розвитку РДА, начальник управління фітосанітарної безпеки та спеціалісти Снятинського  районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, представники сільськогосподарських підприємств, фермери та пасічники.

В ході роботи було розглянуто порядок застосування  хімічних засобів захисту рослин, ведення відповідної документації, вимоги до зберігання  та  утилізації тари та залишків хімічних речовин;  детально проаналізовано порядок реєстрації пасік, ветеринарно-санітарні  вимоги до них, регламент дій з боку аграріїв та пасічників  щодо  захисту бджіл від хімічного токсикозу та процедуру розслідування в разі отруєння  бджіл хімічними засобами захисту рослин.

   Крім того учасникам навчання роз’яснено особливості контролю за посівним  матеріалом, в т.ч. лабораторного контролю насіння, вказано на необхідність  боротьби з  фальсифікатом на ринку насіння та посадкового матеріалу.

 

 

 

 

 

 

Система RASFF сигналізує:  партію м’яса свинини  з Нідерландів  необхідно вилучити з обігу

 

Фото без опису

 

   До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи RASFF  від 04.02.2019року № 2018.3332fur 168 стосовно підозри на спалах харчового отруєння м’ясом свинини експортованого з Нідерландів  (виробник J.Gosschalk en Zn.B.V.(EG29); імпортер FBO Profood Netherlands BV) до окремих держав - членів ЄС, і в тому числі до України ТОВ «ВЕСТ ВУДСТОК»( вул. Кульпарківська, 93-А, м. Львів, 79021)

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вище зазначеної продукції про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

   Звертаємо увагу споживачів, що вони мають право отримати інформацію про харчовий продукт; усі харчові продукти, що перебувають в обігу на території України, повинні маркуватися  державною мовою (ст. 39 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів").

 

 

 

 

 

 

 

Основні вимоги до порядку ввезення насіння та садивного матеріалу на митну територію України

 

Фото без опису

 

   Продовж останнього часу збільшилась кількість звернень до Держпродспоживлужби з боку  сільськогосподарських товаровиробників щодо порядку та умов  ввезення (здебільшого із країн ЄС) насіння та садивного матеріалу сільськогосподарських культур.

   Відділ контролю у сфері насінництва та розсадництва Головного управління Держпродспоживслужби в області звертає увагу зацікавлених осіб:  ввезення на територію України насіння і садивного матеріалу здійснюється за умови належності його до сорту, занесеного до реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні та/або Переліку сортів рослин Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) тих сільськогосподарських рослин, до схем сортової сертифікації яких приєдналася Україна, а саме – насіння цукрових та кормових буряків, насіння хрестоцвітих та інших олійних і прядивних  видів, насіння кукурудзи та сорго, насіння зернових культур.

   Про це йдеться в статті 20 Закону України «Про насіння і садивний матеріал».

Із державним реєстром сортів рослин України можна ознайомитись на  офіційному сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України за посиланням:   http://minagro.gov.ua/organic_ministry?nid=21767.

   У разі ввезення на територію України насіння і садивного матеріалу, за умови належності його до сорту, занесеного до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, вантаж супроводжується сертифікатом країни-експортера, що засвідчує якість насіння або садивного матеріалу.

Ввезення на територію України та вивезення за її межі насіння і садивного матеріалу сорту,  не занесеного до Реєстру сортів рослин України, але занесеного до Переліку сортів ОЕСР здійснюється виключно для цілей розмноження та подальшого вивезення за межі України.

   Ввезення на територію України та вивезення за її межі зразків насіння сортів рослин, не включених до зазначених Реєстру та/або Переліку, можуть здійснюватись для селекційних, дослідних робіт і експонування на основі підтвердження, виданого Держпродспоживслужбою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь