ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує
Спеціалісти Держпродспоживлужби провели виїзний семінар-навчання в Заболотівській ОТГ
Нещодавно спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання в Заболотівській об’єднаній територіальній громаді. В заході взяли участь працівники адміністрації ОТГ, підприємці та жителі Заболотова.
Представники Головного управління проінформували учасників зустрічі про структуру та основні напрямки діяльності Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
В ході роботи було висвітлено ряд питань у сфері ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів, зокрема: організація ветеринарного обслуговування на території Заболотівської ОТГ; профілактика інфекційних захворювань тварин, в т.ч. інформація про спалахи АЧС в сусідніх Тернопільській та Чернівецькій областях; правила утримання собак, котів та вакцинація проти сказу; проведення ідентифікації тварин та механізм отримання дотації за збережений молодняк ВРХ; видача експлуатаційних дозволів та реєстрація операторів ринку харчових продуктів тощо.
Важливою для слухачів була інформація про дотримання санітарного законодавства та фітосанітарної безпеки.
Не залишились поза увагою питання захисту споживачів та контролю за регульованими цінами. Жителям Заболотова роз’яснено порядок роботи консультаційних центрів, які створені на районному рівні з метою оперативного вирішення звернень громадян з питань захисту споживачів, надано практичні поради.
Система RASFF: перевищений вміст вітаміну D встановлено
в одній із партій корму для собак, експортованого зі США
До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи RASFF від 18.02.2019року № 2019.0381-fur 7 стосовно виявлення високого вмісту вітаміну D у кормі для собак «Hill’s Pet Nutrition», експортованого з США (виробник Hill’s) до Німеччини, з можливим експортом до України.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вище зазначеної продукції, про необхідність вилучити з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".