A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

УВАГА!

Дата: 20.03.2019 08:13
Кількість переглядів: 533

Фото без опису

   Велике прохання до всіх жителів, підприємців, керівників підприємств, установ і організацій нашого міста та інших населених пунктів не створювати стихійні сміттєзвалища. Категорично заборонено звалювати та спалювати сміття у лісових насадженнях, на берегах річок, смугах відведення доріг, приватних територіях, це призводить до отруєння поверхневих вод, забруднення атмосферного повітря, з димом вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

   Пам’ятайте, при спалюванні сміття, трави на присадибних ділянках, пасовищах або стерні на полях, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, зростає ймовірність лісових пожеж і загоряння житлових та дачних будинків, що веде, в свою чергу до порушення законодавства і знищення диких рослин та тварин. Зокрема, згідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за спалювання листя, трави, бур’яну, гілля деревини, відходів виробництва, побутового сміття передбачено штраф у розмірі 20-80 неоподатковуваних мінімумів доходів для громадян або 50-100 неоподатковуваних мінімумів доходів для громадян-суб’єктів господарської діяльності.

   Крім того, за забруднення атмосферного повітря згідно ст. 77 ч.1. Кодексу України про адміністративні правопорушення санкції складають від 10 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

   Давайте пам’ятати, що природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї!

   Комунальні служби не зможуть належним чином утримувати порядок, якщо жителі і гості міста,сіл не будуть їм в цьому сприяти. Кожен житель має пам’ятати, що можна цивілізовано вивозити сміття або самостійно компостувати на власній присадибній ділянці.

   Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

    Тому звертаємось бути сумлінними громадянами та заключати договори на вивіз сміття. 

Прохання до громадян, юридичних осіб, підприємців, які не заключили договір на вивезення побутових відходів, звернутися до КП «Міське комунальне господарство» за адресою: м. Тлумач, вул. Плав’юка, 22А, а також в приміщенні Тлумацької міської ради ОТГ вул. Макуха, 2, у вівторок та четвер з 8.00 до 12.00 год.

   Всі ми хочемо жити в красивих та чистих містах, селах і дбати про це повинні разом. Не будьмо байдужими до свого довкілля! Не будьмо байдужими до самих себе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь