A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Цінні історичні книги для бібліотеки с. Бортники

Дата: 27.03.2019 10:38
Кількість переглядів: 685

Фото без опису

 

   За сприянням  депутата Івано – Франківської обласної ради Миколи Васильовича Палійчука   книжковий фонд  бібліотеки – філії с. Бортники, що у Тлумацькій ОТГ,  поповнився цінною художньою літературою.  В основному це історичні романи Василя Шкляра – лауреата  Шевченківської премії, його бестселери, також за сприянням Миколи Палійчука  у фонд бібліотеки поступила література рідного краю, зокрема збірки поезії, поем, пісень Любові Павликівської, твори класика української літератури Миколи Гоголя, а також книги сучасних авторів.

   Сільський бібліотекар Наталія Купчак організувала і провела у книжковій світлиці  інформаційну годину з учнями – старшокласниками, які є користувачами бібліотеки, бібліотекар ознайомила присутніх з новою літературою, яка поступила у книжковий фонд за сприянням депутата облради Миколи Палійчука, а також провела літературний екскурс за сторінками творості Василя Шкляра -  «Історичне перо Василя Шкляра – яскраве самобутнє явище у сучасній українській літературі».

   Під час літературної екскурсії, яка перейшла у диспут, особливу цікавість старшокласники виявили до історичного роману «Чорний Ворон. Залишинець», та до роману «Тінь сови», у якому автор старається донести до своїх читачів одвічні мотиви людських почуттів: любові, ненависті, і зради.

   Після короткої  літературної  бесіди-обговорення  творчості сучасного письменника Василя Шкляра, учні-старшокласники, члени «Молодої «Просвіти», виявили цікавість до прочитання творів Василя Шкляра, особливо до його історичних романів. Наталія Василівна коротко ознайомила присутніх з біографією Василя Шкляра, сільський бібліотекар наголосила, що він є лауреатом Шевченківської премії, володарем літературних нагород «Золоте перо», «Спіраль століть», «Золотий Бабай», «Айстра», володар Гран-прі конкурсу «Коронація слова», а також наголосила, що  Василь Шкляр є активним громадським діячем сучасності.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь