A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 18.04.2019 11:35
Кількість переглядів: 730

 

На Калущині проведено семінар для працівників їдалень та

медичного персоналу загальноосвітніх навчальних закладів району

Нещодавно спеціалістами Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби на базі Пійлівської ЗОШ І-ІІІ ст. відділу освіти Калуської РДА проведено семінар-навчання для працівників шкільних їдалень та медичних сестер загальноосвітніх навчальних закладів району та Войнилівського професійного ліцею І-ІІ рівнів акредитації  з питань дотримання вимог чинного законодавства при організації харчування в навчальних закладах та відпочинкових таборах.

 

Під час заходу розглянуто питання дотримання гігієнічних вимог щодо обладнання та утримання харчоблоків з відвідуванням виробничих приміщень шкільної їдальні, складання примірних меню, технологічних карток та картотеки страв, дотримання вимог щодо технології  приготування страв для дитячого харчування.

Учасники семінару поділилися практичним досвідом з питань складання меню, роботи з батьками та дітьми щодо вивчення пропозицій та побажань школярів з питань організації харчування.

З-поміж іншого розглянуто питання співпраці персоналу харчоблоків з постачальниками харчових продуктів та продовольчої сировини, ведення документації та прийому продуктів, дотримання вимог державних стандартів до якості, маркування, пакування харчових продуктів.

Учасникам семінару було представлено презентацію матеріалів із вище згаданих питань; за підсумками роботи керівникам усім загальноосвітніх навчальних закладів району направлено методичні вказівки з організації харчування та витяги з державних стандартів на основні види харчових продуктів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В травні на Прикарпатті проведуть пероральну імунізацію диких тварин проти сказу

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що протягом травня 2019 року на території Долинського, Рожнятівського, Надвірнянського районів і Болехівської міської ради буде проведена весняна кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною з літаків.

Дані заходи передбачені положеннями  міжнародної угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства Угорщини щодо виконання Програми боротьби зі сказом на території України в 2018-2020 році, та наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.03.2019 року № 99 «Про виконання міжнародної Угоди».

Розкидання приманок відбуватиметься лише над лісовими та польовими угіддями, поза територіями населених пунктів. 

Приманка безпечна для людей і тварин; має  вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині - желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Прохання до жителів  області: при виявлені подібних приманок - не брати їх руками і не переносити з місць розкладання.

Проведення імунізації забезпечить створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основним резервуаром збудника сказу в природі.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь