A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

До уваги споживачів послуг централізованого водопостачання та водовідведення

Дата: 04.05.2019 10:46
Кількість переглядів: 2249

Фото без опису

 

   У вівторок. 23 квітня, відбулася нарада у голови Тлумацької районної ради В. Двояка щодо забезпечення стабільної роботи комунального підприємства «Тлумач-водоканал».

   У нараді взяли участь голова Тлумацької міської ради ОТГ Роман Круховський, перший заступник міського голови Тлумацької міської ради ОТГ Андрій Радовець, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Михайло Вишневський, директор КП «Тлумач-водоканал» – Іван Винників, технічний консультант Проекту «DESPRO» – Іван Бельбас, начальник відділу ЖКГ та інфраструктури Тлумацької РДА Роман Качур, начальник відділу ЖКГ, транспорту та благоустрою Тлумацької ОТГ Олег Присяжнюк.

   Нарада ініційована керівництвом Тлумацької районної ради, у зв’язку із важким фінансово-господарським станом КП «Тлумач-водоканал», який належить та підпорядковується Тлумацькій районній раді. На зустрічі обговорювалися шляхи виходу із важкої ситуації, в якій опинилося підприємство, яке повинно забезпечувати роботу життєво необхідних систем централізованого водопостачання та водовідведення в більшій мірі м.Тлумач, споживачами якого є 95% абонентів водопостачання та 100% – водовідведення.    

   Ситуація загострилася після відміни диференційованого нічного тарифу на електропостачання. Внаслідок чого, вартість електроенергії, яка необхідна для заповнення водою системи, зросла майже у 3-ри рази, що збільшило поточні витрати на 80тис. грн. на місяць. Ці витрати не були передбачені у діючому тарифі на водопостачання та водовідведення (рішення сесії Тлумацької районної ради № 367-22/18 від 21 грудня 2018 р., який на даний момент складає за 1 м.куб.:

для населення – водопостачання –18,17 грн.; водовідведення – 12,12 грн.,          

   разом – 30,29 грн.;

для бюджетних установ – водопостачання –34,42 грн.; водовідведення –   

   27,25грн., разом – 61,67 грн.;

для інших споживачівводопостачання –40,57 грн.; водовідведення –

   32,12грн., разом – 72,69 грн.

   Даний тариф є досить високим. Проте, для забезпечення нормальної роботи комунального підприємства, середньозважений тариф повинен складати в межах 60-70грн за 1м.куб., незалежно від категорії абонента.

   З метою недопущення складення даної ситуації, передбачаючи її, міська рада, починаючи із квітня 2017р., неодноразово зверталася до Тлумацької районної ради про передачу КП «Тлумач-водоканал» у комунальну власність Тлумацької об’єднаної територіальної громади. Проте наші пропозиції тоді були відхилені.

   Тож, Тлумацька районна рада запропонувала передати КП «Тлумач-водоканал» у комунальну власність Тлумацької ОТГ. Ми розуміємо про необхідність прийняття водоканалу у комунальну власність громади, проте даний процес є довготерміновий, який орієнтовно триватиме 3-6 міс. з часу прийняття відповідного рішення Тлумацькою районною радою. Після чого, буде створена спільна комісія для вивчення стану підприємства та можливості його прийняття у комунальну власність Тлумацької ОТГ.

   На час перехідного періоду районна рада запропонувала дотувати КП «Тлумач-водоканал» у співвідношенні 50% на 50% спільно із Тлумацькою міською радою ОТГ, в межах 100 тис.грн. на місяць для недопущення банкрутства підприємства.

Зважаючи на теперішній важкий стан підприємства є ризики перебоїв надання послуг водопостачання та водовідведення.

   Для стабілізації роботи підприємства необхідним кроком Тлумацької районної ради буде прийняття економічно обґрунтованого тарифу на водопостачання та водовідведення.

   В свою чергу, при прийнятті в управління системи водопостачання та водовідведення, Тлумацька міська рада ОТГ запевняє, що буде вживати всіх можливих організаційно-управлінських заходів щодо її функціонування для належного надання послуг та стабілізації тарифу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь