A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Відновлення Пласту

Дата: 16.05.2019 13:04
Кількість переглядів: 560

Фото без опису

 

   Вагоме місце, сьогодні, серед сучасних вітчизняних дитячих та молодіжних організацій посідає Пласт – НСОУ. Пласт – це 100 років великої історії, яка поділяється на 6 етапів.

   В Україні він створюється у 1911-1920р.р з наявно відчутної потреби організації молоді для служби українському народові. І хоча організаційні форми перебрано від англійського скавтінгу, Пласт, по суті, був і є національною організацією.

   У повоєнні роки Пласт емігрував у діаспори в силу політичних обставин, які сформувались на території України, і змінив мету в завдання організації, тобто із створення держави на збереження ідентичності української нації методом консервації. І тільки із здобуттям Незалежності Пласт почав відроджуватися в Україні. Це є VI-ий етап – Відродження Пласту (від 1990р).

   Українська Скаутська організація «Пласт» в Тлумацькому районі була зареєстрована 14 березня 1996 року (за №166), яку очолив Цимбалій В.В. Іменували курінь за рішенням протоколу сходин № 18 від 15.01.1996р. куренем  іменем  О. Тисовського – основоположника Пласту. Курінь налічував 34 юнаки та юначки і проіснував близько 5 років.

   На даний час у Тлумацькій громаді відновлюється діяльність Пластової організації. 14 травня 2019 року (в приміщенні Тлумацького БДЮТ) відбулася офіційна зустріч керівника обласного Пласту С.Корчинського із представниками церковних конфесій, місцевої влади, керівниками навчальних закладів, педагогами – організаторами, головами шкільних активів, батьками, прихильниками Пласту, ну і, звичайно, вихованцями Пластового гуртка з метою відновлення Пластової організації в нашій громаді.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь