A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Вишиванка - моя Україна

Дата: 17.05.2019 15:57
Кількість переглядів: 689

Фото без опису

   У цей день бібліотека-філія  села Остриня спільно з шкільною бібліотекою для учнів провела свято «Вишиванка – моя Україна». Бібліотекар О.Клід розповіла дітям, що таке вишивана сорочка і як наші предки створили цей традиційний одяг від етапу вирощування льону, прядіння і ткання,  до самої вишивки.

   Ведучіна святірозповіли про національний одяг у давнину і сьогодення, про значення кольорів у вишиванці, про ознаки- обереги в орнаментах, які зберігають культуру і пам’ять нашого народу, про те, що кожен регіон України має свій особливий стиль візерунків.

   З цікавістю діти слухали легенду про вишивку,та з радістю розповідали про вишиванку в яку вони одягнені, відповідаючи на питання «Що я відчуваю, коли на мені вишиванка?».

   Учні декламували вірші Д.Павличка «Два кольори», В.Крищинка «Вишиванка», В.Симоненка «Вишивальниці», Т.Коломієць «Біле поле полотняне», Н.Козак «Давня вишиванка» та ін.

Бібліотекар З.Ткачук у селіБратишів провела флешмоб «Читаємо у вишиванка»,  де у кожного бажаючого, з’явилася унікальна нагода показати усім свій  національно-етнічний вишитий одяг.

Фото без опису   Фото без опису   

Фото без опису

   Для своїх користувачів  бібліотекар Г.Павлюк у бібліотеці – філії с. Королівка  презентувалавиставку - експозицію «Чарівна краса вишиванки», яка зібрала дітей та молодь, щоб ознайомити з історією української вишивки, з різними орнаментами, візерунками.

Фото без опису    Фото без опису  Фото без опису

 

   Свято вишиванки проведено у бібліотеціс. Бортники. Молодь одягла свої  найкращі вишиванки. Ведучою свята була Н. Громадюк, яка ознайомила з виставкою вишиванок, та значенням кольорів вукраїнській вишивці.

 

Фото без опису   Фото без опису

   Нас, українців, по вишивках і чарівних рушниках-оберегах упізнають в усьому світі. Вишиванка для українців - могутній символ благополуччя в родині, а свято  вишиванки символізує національну єдність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь