A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 30.05.2019 08:21
Кількість переглядів: 416

Фото без опису

 

Про державне регулювання цін на лікарські засоби

 

   На урядовому порталі оприлюднено постанову КМУ від 03.04.2019 р. № 426 «Про референтне ціноутворення на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти».

Даним документом (що набув чинності 28.05.2019 р.) з 1 липня 2019 р. встановлюються регресивні роздрібні націнки на лікарські засоби з Національного переліку основних лікарських засобів, які не перевищуватимуть такі розміри:

 

Закупівельна ціна, грн.

Торговельна (роздрібна) надбавка до закупівельної ціни, %

До 100 (включно)

25

Більше ніж 100 до 500 (включно)

20

Більше ніж 500 до 1000 (включно)

15

Більше ніж 1000

10

 

Окрім цього, з 1 липня 2019 р. запроваджується державне регулювання цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти та включені до переліку, який затверджуватиме МОЗ (далі — Перелік), шляхом встановлення граничних оптово-відпускних цін на основі цін на лікарські засоби, зареєстровані в Республіці Польща, Словацькій Республіці, Чеській Республіці, Латвійській Республіці, Угорщині (далі — референтні країни).

Перелік формуватиметься у порядку, визначеному Міністерством, з лікарських засобів, включених до Національного переліку основних лікарських засобів, з урахуванням цін на такі лікарські засоби у референтних країнах та Україні. Перелік використовуватимуть бюджетні заклади охорони здоров’я під час проведення закупівель лікарських засобів за бюджетні кошти. Відповідний до положень постанови № 426 порядок формування та перелік повинні бути затверджені протягом 2 міс з дня опублікування даної постанови.

Дія цієї постанови не поширюється на:

- лікарські засоби, які закуповуються через міжнародні організації;

- ліки, які беруть участь у програмі «Доступні ліки».

Також до 1 січня 2020 р. дія постанови не поширюється й на препарати інсуліну, ціни на які регулюються згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2014 р. № 73 «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

Заморожені ягоди із Італії загрожують вірусом гепатиту

 

   Звертаємо увагу споживачів та операторів ринку:  до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF від 24.05.2019 р. №2019.1927 та від 27.05.2019 р. №2019.1927- fur 3 щодо вірусу гепатиту в суміші заморожених ягід виробництва Італії (Danti Giapiero&CS.R.L.) з сировини походження Литовської Республіки, Румунії та України (постачальник ТОВ «Планета-С» (вул.Дружби,16, с.Нижній Вербіж, Коломийський район, Івано-Франківська область) .

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції,  про необхідність вилучення та/або відкликання  її з обігу, а також потребу письмового інформування у строк не більше двох робочих днів  про виявлену невідповідність компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

На Прикарпатті проведена весняна кампанія з пероральної

вакцинації диких тварин проти сказу

 

   26-27 травня 2019 року на Прикарпатті проводилась весняна кампанія з пероральної вакцинації диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

Принади з вакциною було розкидано за допомогою авіатранспорту на території Долинського, Надвірнянського, Рожнятівського районів та Болехівської міської ради.

Всього розповсюджено 65,0 тисяч доз вакцини, з розрахунку 25 принад на 1 кв.км. Оброблена площа становить 2 600 кв.км. 

Проведення імунізації забезпечить створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основним резервуаром збудника сказу в природі.

Заходи проводились з метою реалізації положень міжнародної угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства Угорщини щодо виконання Програми боротьби зі сказом на території України в 2018-2020 роках.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь