Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 11.06.2019 11:15
Кількість переглядів: 440

Фото без опису

 

На Прикарпатті  впроваджують єдину систему заходів державного нагляду (контролю)

З червня 2019 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області запроваджується новий підхід до здійснення заходів  державного нагляду (контролю). Так державні інспектори районних, міських управлінь та відділів Головного управління відтепер будуть проводити  планові та позапланові перевірки в одного і того ж суб’єкта господарювання одночасно з комплексу питань: безпечності харчових продуктів, санітарного благополуччя населення та захисту прав споживачів.

   Реалізація даної ініціативи сприятиме зменшенню тиску на бізнес-середовище краю, покращуватиме бізнес-клімат Прикарпаття.

   Відповідна робота є логічним завершенням ряду заходів, що розпочаті Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області ще в 2018 році,  головною  метою яких є розширення методів та форм правового забезпечення захисту прав споживачів з одночасним  усуненням дублювання контрольних функцій.

   Сьогодні в кожному районному центрі та місті обласного підпорядкування  на базі районних, міських  управлінь, відділів Головного управління створені консультаційні центри з питань захисту прав споживачів.

   Особливістю їх роботи є не лише надання правової допомоги споживачам регіону, але й проведення роз’яснювальної роботи для суб’єктів підприємницької діяльності з метою упередження порушень прав споживачів.

 

 

 

 

 

 

 

До уваги аграріїв:  прогноз розвитку  шкідників та хвороб сільськогосподарських культур

у червні 2019 року

 

   За даними спеціалістів управління фітосанітарної безпеки Головного управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в посівах сільськогосподарських культур  та плодових насадженнях  триває розвиток та розповсюдження комплексу шкідників та хвороб.

   Детально про особливості фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту основних сільськогосподарських рослин у господарствах Івано-Франківської області  у червні   2019 року читайте  в розділі : діяльність управління – фітосанітарна безпека – фітосанітарний стан – прогнози фітосанітарного стану.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Увага ! Шкодочинність гусениць чортополохівки

 

   В ІІІ декаді травня, управління фітосанітарної безпеки, інформували суб’єкти господарювання щодо льоту метеликів чортополохівки (сонцевика будякового) - багатоїдного шкідника, здатного живитися на різних рослинах.

   Звертаємо Вашу увагу, що на території Снятинського, Тлумацького районів на посівах сільськогосподарських культур, виявлено відродження та шкодочинність гусениць чортополохівки, яка скелетує листя.

   В зв’язку з цим необхідно терміново обстежити площі сої, соняшнику, буряків, квасолі, гороху, томатів, насадження яблуні, винограду, можливо, інших культур і надалі регулярно їх обстежувати з періодичністю раз на кілька днів. В разі виявлення гусениць чортополохівки (1-2 гусениці на кв.м) застосувати інсектициди: Ампліго 150ZK,ФК -0,2-0,4 л/га, Белт 480SC, КС 0,1-0,15 л/га або інші препарати з д.р. імідоклоприд+лямба-цигалотрин, хлорпиріфос  відповідно до «Переліку...». Необхідно враховувати здатність гусениць швидко пересуватися в пошуках поживи.

   Погодні умови вимагають особливої уваги і при роботі з агрохімікатами необхідно суворо дотримуватись правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог  ДСП 8.8.1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Щодо випадку АЧС в Вінницькій області

 

   Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Вінницькій області в особистому селянському господарстві громадянина в с. Молотківці Козятинського району Вінницької області зареєстровано випадок на захворювання африканську чуму свиней (звіт про результати дослідження Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 02.06.2019 № 003419 п.м./19).

   З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісій при райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

   В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

   Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь