A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 01.07.2019 14:11
Кількість переглядів: 508

Фото без опису

Прес - випуски:

 

Фінансові результати діяльності підприємствсубєктів підприємницької діяльності області у 2018 році

(попередні дані)

 

Головне  управління  статистики  інформує.  Діяльність  підприємств–суб’єктів підприємницької діяльності області у 2018р. характеризувалася позитивним  фінансовим  результатом  до  оподаткування – сума  прибутку  склала 1008,6 млн.грн проти 407,4 млн.грн збитку у 2017р. Великі та середні підприємства  області  за  результатами  діяльності  у  минулому році  отримали  прибуток  у  сумі  497 млн.грн  та 548,9 млн.грн відповідно; малі, у тому числі мікропідприємства, спрацювали збитково – 37,3 млн.грн та 459,9 млн.грн збитку відповідно.

Позитивне сальдо фінансового результату до оподаткування отримали підприємства більшості видів економічної діяльності. Зі значними прибутками завершили рік промислові підприємства (772,7 млн.грн), підприємства оптової та  роздрібної  торгівлі;  ремонту  автотранспортних  засобів  і  мотоциклів (163,7 млн.грн), сільського, лісового та рибного господарств (155,5 млн.грн), будівництва (154,8 млн.грн), адміністративного та допоміжного обслуговування (81,8 млн.грн). Серед видів промислової діяльності прибутково спрацювали підприємства  добувної  промисловості  і  розроблення  кар'єрів  (291,6 млн.грн прибутку) та переробної промисловості (530,3 млн.грн), зокрема з виробництва гумових  та  пластмасових  виробів,  іншої  неметалевої  мінеральної  продукції (228 млн.грн), машинобудування (225,3 млн.грн).

Водночас, збитковою у 2018р. була діяльність підприємств, що здійснювали   операції   з   нерухомим   майном   (305,6 млн.грн   збитку),  сфери транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (86,2 млн.грн), тимчасового розміщування й організації харчування (37,2 млн.грн), надання інших видів послуг (6,3 млн.грн).

Прибутковими підприємствами, частка яких в загальній кількості підприємств становила 81,3% (у 2017р. – 78,9%), одержано 4075,1 млн.грн прибутку, який на 82,9% сформовано підприємствами промисловості, сільського, лісового та рибного господарств, оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів.

У територіальному розрізі прибутковою була діяльність підприємств всіх міст та районів області, крім підприємств міста Калуша (495,1 млн.грн збитку), Тисменицького (237,4 млн.грн) та Тлумацького (21,4 млн.грн) районів.

У 2018р. операційна діяльність підприємств області була рентабельною; її рівень склав 4,2%. Найвищий рівень рентабельності у підприємств, що здійснюють діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (15%), професійної, наукової та технічної діяльності (10,5%), адміністративного та допоміжного обслуговування (6,9%), сільського, лісового та рибного господарств (5,7%). Нерентабельною була операційна діяльність підприємств сфери надання інших видів послуг, де рівень збитковості склав 15,5%, тимчасового розміщування й організації харчування (5,9%), операцій з нерухомим майном (1,6%), мистецтва, спорту, розваг та відпочинку (1,5%).

Станом на 1 січня 2019р. загальні обсяги дебіторської та кредиторської заборгованості підприємств-суб’єктів підприємницької діяльності області склали 76,7 та 33,3 млрд.грн відповідно.

За видами економічної діяльності найбільша питома вага в заборгованості припадала на підприємства промисловості (32,6% дебіторської та 39,4% кредиторської відповідно), оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (24,3% та 22,5%), сільського, лісового та рибного господарств (15,6% та 11,5%).

У структурі дебіторської заборгованості неоплачені покупцями борги за відправлені товари, проведені роботи та надані послуги займають 16,8%, кредиторської – 49,6% складають борги підприємств за отримані від постачальників матеріали та сировинні ресурси.

 

 

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-13

Більше інформаціїі: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-DIJALN_PIDPR.htm

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

Про промислове виробництво в м.Івано-Франківську

у січні–травні 2019 року

 

 Головне управління статистики інформує. У січні–травні 2019р. порівняно з аналогічним періодом попереднього року підприємствами добувної промисловості та розроблення кар'єрів зменшено видобуток гальки та гравію, кремнію на 25,7%.

У переробній промисловості на підприємствах з виробництва харчових продуктів та напоїв зріс випуск сиру свіжого неферментованого, молока та вершків незгущених, виробів здобних, пива солодового (на 0,3–19,3%). Разом з цим, зменшено випуск олій рослинних, масла вершкового, хліба та виробів хлібобулочних, тортів, соусів (на 3,4–15,1%), сиру плавленого, молока і вершків коагульованих, йогурту, кефіру, сметани, продуктів яєчних (на 16–28,3%), продуктів молоковмісних, виробів кондитерських, сухарів, сушок, грінок, пряників та виробів подібних (у 1,5–2,3 раза).

Підприємствами текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–травні 2019р. збільшився випуск пальт та плащів, жіночих та дівчачих, футболок, майок й подібних виробів, брюк, бріджів чоловічих та хлопчачих на 28,9% – в 1,8 раза. Водночас зменшилось виробництво пальт, півпальт, плащів, накидок, піджаків та блейзерів, чоловічих та хлопчачих, одягу і аксесуарів до одягу для немовлят (на 5–22,9%), комплектів і костюмів чоловічих та хлопчачих, суконь трикотажних, светрів, пуловерів, кофт, жилетів та кардиганів, жіночих та дівчачих (у 1,7–3,8 раза).

У виготовленні виробів з деревини, паперу, поліграфічній діяльності спостерігалося збільшення виробництва дверей та їх коробок та порогів, з деревини, гранул та брикетів з пресованої або агломерованої деревини, журналів реєстраційних (на 43,1% – у 2,2 раза), конвертів, коробок та ящиків, проспектів, плакатів та іншої рекламної продукції, віддрукованої (на 2,3–23,2%). Випуск деревини (крім хвойних чи тропічних порід), виробів столярних та конструкцій будівельних, з деревини, газет, журналів та видань періодичних, шпону, листів для фанери клеєної, брусків, планок та фриз для паркетного або дерев'яного покриття підлоги зменшено на 9,1–34,4%.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції зріс випуск речовин поверхнево-активних органічних та засобів для миття шкіри у 1,8 раза, засобів мийних та для чищення – на 7,1% при зменшенні виробництва шампунів у 2,1 раза.

На підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції збільшено виробництво посуду столового і кухонного, з пластмас, у 3,9 раза, мішків та пакетів з полімерів етилену, елементів конструкцій збірних для будівництва, розчинів бетонних – на 3,4–44,4%. Разом з цим зменшено випуск плиток, плит, черепиці, виробів домашнього вжитку, вікон, дверей, з пластмас, плит, листів, плівок, фольги і стрічок, з полімерів етилену на 5,6–33%.

У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів збільшено випуск профілів холоднодеформованих, форм для лиття гуми або пластмас, виробів кованих або штампованих, з металів чорних, котлів центрального опалення, блоків дверних і віконних з алюмінію (в 1,5–2,4 раза), листів профільованих зі сталі нелегованої, інструментів для фрезерування для обробки металів, інструментів ручних для використання у сільському господарстві, садівництві або лісовому господарстві, цистерн, бочок, барабанів, каністр з металів чорних (на 3,1–44,2%). При цьому зменшено випуск конструкцій збірних будівельних з чавуну чи сталі, конструкцій, полотен і коробок дверних, з металів чорних (в 1,6–2 рази).

Серед продукції машинобудування зросло виробництво газомірів (на 14,5%), манометрів, датчиків, електронних, апаратури високовольтної, станцій базових, машин і апаратів для дугового зварювання металів, люстр та інших світильників електричних – (у 1,9–4 рази). Водночас зменшено випуск машин пральних, верстатів для оброблення деревини, комплектів ізольованих проводів для свічок запалювання для двигунів (на 5,3–33,3%).

  

Довідки за телефоном: (0342)79-20-08

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm

 

Обсяг реалізованої промислової продукції

підприємствами міст та районів області у січні–квітні 2019 року

 

Головне управління статистики інформує. За січень–квітень 2019р. підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 23,1 млрд.грн, що становить 2,7% її загального обсягу по Україні.

Вагомі обсяги промислової продукції реалізовано підприємствами міст Бурштина (24,4% загальнообласного обсягу), Калуша (23,8%) та Івано-Франківська (21,1%), а також Тисменицького (9,4%), Долинського (6,8%), Рожнятівського (4%) та Надвірнянського (3,8%) районів. Частка реалізованої продукції підприємств м.Коломиї склала 1,9%, Рогатинського району – 1,5%, Снятинського – 1%, Галицького – 0,5%, Богородчанського – 0,4%, м.Болехова, та Косівського району – по 0,3%, Городенківського, Калуського та Тлумацького – по 0,2%, м.Яремче та Коломийського району – по 0,1%, Верховинського району – менше 0,1%.

У розрахунку на одну особу населення області промислової продукції реалізовано на 16,8 тис.грн. Вищий, ніж у середньому по області, цей показник у містах Бурштині (365,1 тис.грн), Калуші (82,8 тис.грн), Івано-Франківську (18,8 тис.грн) та Тисменицькому (26,3 тис.грн) і Долинському (23 тис.грн) районах.

  

  

Довідки за телефоном: (0342)79-20-08

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm

                             

 

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

Житлове будівництво за містами та районами області

у січні–березні 2019 року

 

Головне управління статистики інформує. У січні–березні 2019р. в області прийнято в експлуатацію 235 тис.м2 загальної площі житлових будівель нового будівництва, що у 2,8 раза більше порівняно з січнем–березнем попереднього року.  

В територіальному розрізі збільшення обсягів прийнятого в експлуатацію нового житла відбулося в обласному центрі (у 9,4 раза),Надвірнянському (у 3 рази), Городенківському і Долинському (у 2,8 раза) районах, Яремчанській міській раді (у 2,6 раза), Болехівській міській раді та Снятинському районі (у 2,2 раза), Богородчанському (у 1,8 раза), Тлумацькому (у 1,6 раза), Верховинському (у 1,5 раза),  Косівському (на 42,2%), Рожнятівському (на 40%), Тисменицькому (на 35,8%), Коломийському (на 17,4%), Галицькому (на 12,2%) та Калуському (на 9%) районах. Менше, ніж у cічні–березні 2018р., прийнято в експлуатацію житлових будівель в місті Калуші (на 40,2%) і місті Коломиї (на 26,1%).  

Більше половини (53,6% загальнообласного обсягу) житлових будівель нового будівництва  прийнято в експлуатацію на території Івано-Франківської міської ради. Також значними є частки Тисменицького району (6,9%),  Яремчанської міської ради (5,5%),Надвірнянського району (4,8%), Рожнятівського (4,4%), Долинського і Коломийського (по 4%) районів. Частка  міста Коломиї,Снятинського і Богородчанського районів коливається в межах від 2,4% до 3,1%, Галицького району, Болехівської міської ради, Калуського і  Косівського районів –від 1,2%  до 1,6%,  решти  міст та  районів – не перевищує 1%.

У розрахунку на 10 тис. осіб в області прийнято 1712,3 м2 житла, що відповідає 2 місцю серед регіонів держави. При цьому, територіальна диспропорція за даним показником складає 25 разів: максимальне значення у січні–березні 2019р. спостерігалося в Яремчанській міській раді (5,8 тис.м2), мінімальне –  у  Городенківському  районі (230,9 м2).

Середній розмір новозбудованого помешкання по області становив 90,4 м2 загальної площі. Серед міст і районів області найбільше значення цього показника спостерігається у Снятинському (203,8 м2), Тисменицькому (185,2 м2), Рожнятівському (179,7 м2)  районах,найнижче –  у  Івано-Франківській міській раді  (67,4 м2).

 

  

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-13

Більше інформаціїі: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-BUD.htm

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

Інвестиції зовнішньоекономічної діяльності  

міст та районів області у січні–березні 2019 року

 

 Головне управління статистики інформує. На 1 квітня 2019р. загальний обсяг прямих інвестицій, вкладених в економіку області з початку інвестування, склав 877,6 млн.дол. США.

 Найбільш значні обсяги прямих інвестицій зосереджені на підприємствах міст Івано-Франківська (55,4% загальнообласного обсягу інвестицій) та Калуша (28,5%). Частка капіталу нерезидентів, залученого в економіку Рогатинського району, склала 3,2%, Калуського – 3,1%, міста Коломиї –  2,2%, Тисменицького – 2%, Тлумацького району – 1,2%, міста Яремче та Долинського району –  по 1,1%. Частка інших міст обласного значення та районів у загальнообласному обсязі не перевищувала 0,7%. 

У січні–березні 2019р. в економіку області надійшло 1,1 млн.дол. США прямих інвестицій (акціонерного капіталу), з них переважна частка у підприємства Тисменицького району (0,5 млн.дол. США або 45,6% загальнообласного обсягу надходжень).                     

Сукупний обсяг іноземного капіталу на 1 квітня 2019р. порівняно з обсягом інвестицій на початок року зменшився на 1,9%. Скорочення  капіталу  за січень–березень 2019р.  становить 18,2 млн.дол., у тому числі за рахунок вилучення капіталу – 6,4 млн.дол., за рахунок курсової різниці –  11,8 млн.дол. США. Майже весь обсяг вилученого іноземного капіталу припадає на підприємства Тисменицького району.

Зменшення обсягів прямих інвестицій спостерігалось у Тисменицькому (на 24,8%), Тлумацькому (на 1,7%), Калуському (на 1,6%),Коломийському (на 1,4%), Надвірнянському (на 1,3%), Снятинському (на 0,7%), Рогатинському (на 0,4%) районах та містах Калуші (на 1,7%), Яремче (на 1,4%) і Болехові (на 0,5%). В обласному центрі скорочення іноземного капіталу до початку року становить 1,3%.Зростання обсягу  прямих  інвестицій  відбулося  у  місті Коломиї  (на 1,5%) та  Галицькому районі (на 1,8%). У Долинському, Рожнятівському, Верховинському та Богородчанському районах приріст іноземного капіталу до початку року склав 0,1%–0,5%.   

На 1 квітня 2019р. на одну особу в середньому по області припадало  639,3 дол. США прямих інвестицій. Вищий, ніж в середньому по області, цей показник у містах Калуші (3759 дол.) та Івано-Франківську (1895,4 дол.), Рогатинському районі (703,3 дол. США).

 

 

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-13

Більше інформаціїі: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-ZEZ.htm

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь