A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Незмінні традиції «Вільхи»

Дата: 15.07.2019 11:50
Кількість переглядів: 777

Фото без опису

День Петра і Павла здавна вважається екватором літа. У нас завжди було прийнято ретельно готуватися до цього дня – люди прибирали свої домівки, оздоблювали ікони святковими рушниками і, звичайно ж, йшли до церкви на урочисту літургію.

На Тлумаччині день Петра і Павла має ще іншу назву «Вільха», цей обряд прийшов на нашу землю із сивої давнини і передається з покоління в покоління до сьогоднішнього дня. Свято «Вільха» в добрій пошані і святкується кожного року, молодь одягає деревце вільхи, навколо якого проходять танці та співи до самого світанку.

З нагоди цього свята в с. Колінці 12 липня пройшов фольклорний фестиваль «Вільха», який зібрав усіх жителів села та гостей з міста Тлумача і населених пунктів Тлумацької ОТГ. Розпочали захід троїсті музики, які скликали всіх на свято.

З вітальним словом до громади звернувся міський голова Роман Круховський та місцеві священнослужителі отець Михайло та отець Микола.

Під час  заходу було нагороджено подякою Тлумацької міської ради ОТГ українського письменника, журналіста, члена НСПУ та НСЖУ, фольклориста, культурно-мистецького діяча, жителя с. Колінці Василя Лесів.

В святковому концерті взяли участь фольклорні колективи не тільки з села Колінці, а й з сіл Прибилів, Надорожна, Королівка, Вікняни, Остриня та міста Тлумача.

Продовжилося дійство розвагами та масовими гуляннями під супровід живої музики.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь