Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 05.08.2019 15:52
Кількість переглядів: 390

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Соціально-демографічні характеристики домогосподарств Івано-Франківщини

 

Головне управління статистики інформує. За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, одним із завдань якого є спостереження за соціальними та демографічними характеристиками сімей області, на Прикарпатті у 2019 році проживає 449,4 тис. домогосподарств, що становить 3% загальної їх кількості в Україні. Із загальної кількості домогосподарств 54,5% проживаютm у сільській місцевості, решта – у міських поселеннях. В обласному центрі мешкає 17% сімей області.

За отриманими в результаті опитування даними, середньостатистична родина нашого краю складається з трьох осіб. Водночас 34,8% – це сім’ї з чотирьох та більше осіб. За цим показником Івано-Франківщина посідає шосте місце серед регіонів країни. Майже одинакова частка домогосподарств області мають у своєму складі двох та трьох осіб (25,9% та 25,4% відповідно), дещо менша – одну особу (13,9%).

У 47,8% родин нашого краю зростають діти віком до 18 років. З їх числа 71,4% виховують одну дитину, 27,4% – двох, решта – трьох і більше дітей. Дві дорослі особи є у складі 46,6% домогосподарств з дітьми, три та більше особи – у 46,8%. Разом з тим, 6,6% цих сімей утримує лише одна доросла особа, у більшості з них виховується по одній дитині.

Серед домогосподарств без дітей майже кожне четверте – одинаки, з яких 65,3% перебувають у непрацездатному віці.

Працюючі особи, які в значній мірі забезпечують матеріальний добробут сімей, є у складі 77,2% родин нашого краю проти 66,2% в цілому по Україні. За цим показником область посідає 2 місце (після Закарпаття) серед регіонів держави. Зокрема 47,6% сімей області має одну працюючу особу, 42,5% – двох, 9,9% – трьох і більше таких осіб.

Коефіцієнт економічного навантаження на працюючого члена домогосподарства (відношення загальної кількості членів домогосподарства до кількості працюючих) в області становить 2,35 (в Україні – 2,42). Серед регіонів цей показник найвищий у Тернопільській області 2,93, найнижчий у м.Києві – 2,03.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь