A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 08.08.2019 09:12
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

 

Щодо необхідності отримання допуску (посвідчення) на право роботи з пестицидами

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує:  особи, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними,  повинні мати допуск  (посвідчення) на право роботи із зазначеними препаратами. Про це йдеться в статті 11 Закону України “Про пестициди та агрохімікати”.

 

Згідно статті 18 Закону України «Про захист рослин» підприємства, установи, організації та громадяни зобов’язані у сфері захисту рослин допускати до робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, їх торгівлею, лише тих осіб, які пройшли згідно з цим Законом спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск,  що видаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері захисту рослин, щороку.

Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами (проводиться спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за спеціально затвердженою програмою) та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність в особи протипоказань за станом здоров’я (відповідно до постанови КМУ від 18 вересня 1995 р. № 746).

З початку року спеціалістами управління фітосанітарної безпеки видано 479 допусків та посвідчень про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного проведення робіт з пестицидами  і агрохімікатами.

В ході проведених навчань учасникам  повідомляли  основні вимоги чинного законодавства України, що стосуються застосування засобів захисту рослин; вимоги санітарного законодавства щодо правил та особливостей поводження з пестицидами та агрохімікатами.  Особливу увагу звертали на дотримання  зон санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких і птахоферм, водойм та місць відпочинку під час застосування пестицидів та агрохімікатів. 

Доводимо до відома усіх зацікавлених осіб:

допуски та посвідчення видаються посадовими особами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за адресою:

-  77442 Івано-Франківська область, Тисменицький район, с. Підлужжя,

вул. Шевченка, 1.   тел. 0342-78-76-67;

-  та за адресами районних, міських управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби.

Виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами особами,  які не мають допуску,  ЗАБОРОНЕНО !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

Дніпропетровщина: зареєстровано випадок африканської чуми серед  диких свиней

                                                                                         

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області на території мисливських угідь Новомосковського УТМР, Новомосковський район, Дніпропетровська област було зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму у знайдених трупах диких свиней.

Згідно звіту Дніпропетровської регіональної державної лабораторії про результати дослідження патологічного матеріалу № 001811 п.м. / 19 від 02.08.2019 року виявлено ДНК вірус.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при районних державних адміністраціях, рішенням яких затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Довідково:

Карантин продовжує діяти у 21 неблагополучному по АЧС пунктах – в 12 областях України: (Херсонській (4), Донецькій (3), Вінницькій (2), Київській (2), Запорізькій (2), Миколаївській (1), Полтавській (1),  Кіровоградській (1),  Житомирській (1),  Дніпропетровській (2), Тернопільській (1) та Волинській (1))?.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

Яблуневі сади потребують захисту від яблуневої плодожерки

 

За даними управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспожвслужби в Івано-Франківській області, під час проведення маршрутних обстежень в базових господарствах Галицького, Снятинського та Тлумацького районів було відмічено, що у яблуневих садах триває літ, яйцекладка 2-го покоління та шкідливість гусениць 1-го та 2-го поколінь яблуневої плодожерки.

При відлові на феромонну пастку 3 і більше метеликів яблуневої плодожерки за 7 днів необхідно провести хімічні обробки.

За  надпорогової  чисельності  шкідника,  обробітки доцільно проводити інсектицидами:    агростак біо – 0,2-0,25 л/га;   ампліго – 0,3-0,4 л/га;  бі-58 топ – 2,0 л/га;  гамбіт – 0,07 кг/га;   інспектор – 0,05-0,07 кг/га;   люфокс , к.е. 1л/га;  номолт, к.с.  0,5-0,7 л/га;   нурік, к.е – 1-1,5 л/га, кораген 20, к.е-0.150-0,175 л/га, супербізон – 2,0 л/га та інші.

В приватному секторі від гусениць плодожерки, попелиці застосовують препарати, дозволені для роздрібного продажу населенню: альтекс, к.е – 2-3 мл на 6-10 л води;  антигусінь, к.с. 4 мл на 10 л води;  армет, к.с. – 4 мл на 10 л води;  каліпсо, кс 2 мл на 10 л води;  люфокс, к.е. 10 мл на 10 л води;  рубус протект, в.г 0,7 г на 10 л води; цезар, к.е. 4-6 мл на 10 л води та інші.

 При роботі із засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих  державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та  правил особистої гігієни.

 

                                                                                                                                                                

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь