ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує
Споживання продуктів харчування населенням області у 2018 році
У 2018р. одним жителем області в середньому було спожито 145 кг овочів та баштанних продовольчих культур, 193 кг картоплі, 252 шт яєць (на 1–1,2% більше, ніж роком раніше), 47 кг м’яса та м’ясних продуктів (на 6,4% більше), 53 кг плодів, ягід та винограду (на 7,1% більше), 8 кг риби та рибних продуктів (на 8,2% більше). Разом з цим, споживання олії зменшилося на 2,5% і склало
За кількістю спожитих в розрахунку на одну особу молока та молочних продуктів, картоплі у 2018р. область серед регіонів України посіла першість, хлібних продуктів – шосте місце, цукру – десяте, олії – дванадцяте, плодів, ягід та винограду – чотирнадцяте, м’яса та м’ясних продуктів, овочевої продукції, яєць, риби та рибопродуктів – 21–23.
Більше, ніж в середньому по державі у 2018р. одним жителем області спожито цукру, молочних та хлібних продуктів, картоплі (на 5–38%).
Калорійність середньодобового раціону населення області порівняно з середньою по Україні є вищою на 8,3% і склала 2930 ккал на одну особу. За цим показником область посіла п’яте місце серед регіонів держави.
Довідки за телефоном: (0342) 79-20-13, e-mail:ifgus@ifstat.gov.ua.
© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019
При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗОВЕ.