A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 22.08.2019 16:08
Кількість переглядів: 324

 

На які цілі спрямували б прикарпатці додаткові кошти?

   У січні 2019 року органами державної статистики проведено опитування, в ході якого вивчалась думка жителів Івано-Франківської області щодо першочергових напрямів спрямування можливих додаткових коштів.

Підсумки опитування свідчать, що при значному збільшенні доходів більшість домогосподарств нашого краю спрямували б їх, в першу чергу, на лікування (54,6%), придбання побутової техніки (48,5%), оновлення гардеробу (43,1%), відпочинок (39,8%), покращення харчування (36,1%) та поліпшення своїх житлових умов (32,6%). За можливості, майже кожна четверта родина направила б зайві кошти на купівлю автомобіля, кожна сьома – на здобуття освіти. У порівнянні з 2018 роком збільшилась частка домогосподарств, які витратили б додаткові кошти на придбання побутової техніки (на 24,7 в.п.), автомобіля (на 10,1 в.п.) та лікування (на 7 в.п.).

По Україні пріоритетними напрямами використання додаткових доходів були: відпочинок, лікування та поліпшення житлових умов – про це повідомило від 57% до 43% наших співвітчизників. Упродовж минулого року зазначені потреби відмітили жителі більшості регіонів нашої країни.

Щоб не відчувати себе бідними майже половина домогосподарств Прикарпаття вважають, що їх грошовий дохід повинен становити від дев’яти до десяти тисяч гривень на одну особу в місяць, і чверть понад десять тисяч.

Більшість домогосподарств (72,1%) вважає, що їх матеріальний стан у 2019 році залишиться без змін, а 8,1% сподіваються на його покращення. Понад третина сімей області сподівається, що поточний рік буде сприятливим для розвитку економіки України, а 42,3% опитаних не очікує будь-яких відчутних змін.

Одностайною залишається думка прикарпатців щодо найважливіших для них життєвих цінностей. За результатами опитування, основним пріоритетом більшість домогосподарств області вказали здоров’я (88,5%), другим – сім’ю та дітей (77,1%), третім – матеріальний добробут (35,9%).

 

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-02

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

Зовнішня торгівля області товарами у січні–червні 2019 року

   Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у січні–червні 2019р. становили 440,1 млн.дол. США, імпорту – 362,3 млн.дол. США, що порівняно з обсягами січня–червня  2018р. склало відповідно 96,2% та 89,1%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 77,8 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,21.

Cеред  регіонів України за обсягами як експорту, так і імпорту товарів область посіла 13 місце.  

Партнерами  області  у зовнішній торгівлі  товарами  були  нерезиденти   зі 101 країни світу.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Індії, Словаччини, Польщі, Російської Федерації, Чехії, Білорусі, Італії, Туреччини.

Обсяг  експорту  товарів до країн  Європейського  Союзу становив 256,7 млн.дол. США або 58,3% від загальнообласного обсягу експорту.

У товарній структурі експорту області значну частку займали обсяги полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості,  механічних та електричних машин, деревини та виробів з деревини, живих тварин, продуктів  тваринного походження, мінеральних продуктів, продуктів рослинного походження.

У  розрахунку  на  одну особу  населення  в  області  експортовано  товарів на 320,8 дол. США (по Україні – 581,3 дол. США),  що відповідає 15 місцю серед регіонів держави.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Німеччини, Польщі, Китаю, Білорусі, Румунії, Італії.

З країн ЄС отримано товарів на 167,9 млн.дол. США або 46,3% від  загальнообласного  обсягу  імпорту.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги мінеральних продуктів, механічних та електричних машин, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту засобів наземного транспорту, літальних апаратів, плавучих засобів, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, недорогоцінних матеріалів та виробів з них, текстильних матеріалів та текстильних виробів.

 

Довідки за телефоном: (0342) 53-35-17; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-ZEZ.htm

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь