A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 30.08.2019 08:20
Кількість переглядів: 387

Фото без опису

 

До Дня підприємця

                                                                

   У підприємницькому секторі економіки області діє близько 50 тис. суб’єктів господарювання серед яких частка фізичних осіб-підприємців становить 84,7%. У них зайнято 167 тис. осіб, у тому числі на підприємствах (у юридичних осіб) – 91,9 тис. осіб, фізичні особи-підприємці та наймані у них працівники складають 75,1 тис. осіб. Частка підприємств у загальному обсязі реалізованої продукції (товарів, послуг) усіма суб’єктами господарювання області становить 83,2%, фізичних осіб-підприємців – 16,8%.

   Фізичними особами-підприємцями здійснюється діяльність майже в усіх сферах економіки, зокрема, у загальній кількості суб’єктів господарювання, що займаються оптовою та роздрібною торгівлею, ремонтом автотранспортних засобів, тимчасовим розміщуванням й організацією харчування, у сфері інформації та телекомунікацій, їх частка складає понад 91%, наданням транспортних, складських, поштових та кур’єрських послуг – 88%, у промисловості – 71%, у будівництві – 46%, у сільському, лісовому та рибному господарстві – 39%.

   У 2018 році в області функціонувало 8,3 тис. підприємств (юридичних осіб), з яких 96% за критеріями чисельності та доходу віднесені до малих (у тому числі 85,5% – до мікропідприємств), 3,9% – до середніх та 0,1% – до великих. За видами економічної діяльності 24,4% підприємств займалися оптовою та роздрібною торгівлею, ремонтом автотранспортних засобів і мотоциклів, 17,2% – працювали в промисловості, 13,8% – у будівництві, 11,2% – у сільському, лісовому та рибному господарстві.

    На кожні 10 тис. наявного населення припадало 60 підприємств, що відповідає 14 місцю серед регіонів України (в середньому по Україні на кожні 10 тис. осіб налічувалося 84 підприємства).

   Серед міст обласного значення насиченість підприємствами коливалася від 149 у Івано-Франківську до 37 у Болехові, а серед районів області – від 94 у Рогатинському до 22 – у Богородчанському та Коломийському.

У 2018 році підприємствами області реалізовано продукції (товарів, послуг) на 97,7 млрд.грн. Близько 70%  загальнообласного обсягу припадає на середні та малі підприємства.

   За підсумками діяльності у минулому році підприємствами області в цілому отримано 1008,6 млн.грн прибутку (у 2017 році – 407,4 млн.грн збитку).  Частка  прибуткових  підприємств  у  загальній  їх  кількості  у 2018 році склала 81,3%, ними одержано 4075,1 млн.грн прибутку, 46,8% якого забезпечено підприємствами промисловості, 23,2% – сільського, лісового та рибного господарства.

Довідково: Відповідно до Указу президента України  від 5 жовтня 1998 року №1110/98  День підприємця відзначають щорічно у першу неділю вересня.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській  області, 2019

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь