A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Тлумацька ОТГ приділяє увагу дітям-сиротам та дітям позбавлених батьківського піклування

Дата: 30.08.2019 13:19
Кількість переглядів: 666

Фото без опису

   В рамках Комплексної програми соціального захисту населення Тлумацької міської ради обєднаної територіальної громадина 2019-2021 роки працівники центру надання соціальних послуг напередодні першого вересня вручили дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування, набори шкільного приладдя.

   Сироти – найбільш вразливі і найменш захищені члени нашого суспільства. Вони позбавлені тієї надійної опори в житті, яка особливо важлива для дитини – батьківської підтримки. Вони не можуть опертись на батьківську силу, відчути мамину ніжність. Їх нема кому захистити від зла, яким переповнений наш світ. Сьогодні важко всім, а сиротам – найважче. Нема від кого чекати любові, розуміння, підтримки, нема кому їх захистити, пожаліти, витерти сльози, приголубити, заспокоїти. Звичайно, є школи-інтернати, є соціальні служби, які повинні полегшувати долю сиріт, але вони не розв’язують проблему. Багато залежить від моральності працівників цих закладів. І хоча в переважній більшості в них працюють добросовісні і порядні працівники, але вони не в змозі замінити дітям батька і матір. Нерідко сироти, залишені напризволяще, нікому непотрібні, або помирають в молоді роки від різних хворjб, або поповнюють лави злочинного світу. Нерідко потрапляють в руки злих людей, які жорстоко використовують їх, експлуатуючи їхню працю і їхні тіла. Нехай ті люди, які знущаються над ними, пам’ятають, що знущання над сиротами відноситься до категорії найважчих гріхів, і що за такі гріхи обов’язково буде відплата.

   Тому нині чимраз більшої популярності і поширення набувають новітні форми праці з сиротами, які створюють дітям умови, що найповніше відповідають умовам повноцінної сім’ї: це будинок сімейного типу, де може виховуватися - до 10 дітей, прийомна сім’я – до 5 дітей, опікунська сім’я.

   Звичайно, найкращою формою адаптації і соціалізації дітей-сиріт є і завжди було усиновлення. Ця форма найбільше відповідає вихованню у повноцінній сім’ї. В Україні частішають випадки, коли усиновлюють не лише сім’ї, які не можуть мати своїх дітей, але також і ті родини, в яких вже є діти. Дуже важливо, щоб процес усиновлення в нас відбувався без зайвих ускладнень і провадився тільки і виключно порядними, чесними і високоморальними людьми, щоб уникнути у цій святій справі зловживань.

   Водночас звертаємось до всіх батьків з проханням пам’ятати, що в них є діти, і що вони потребують не лише матеріального забезпечення, але і їхньої батьківської уваги, теплоти їхнього серця і любові. Батькам треба навчитися бути зі своїми дітьми, незважаючи ні на що. Час, відведений для дітей, ніколи не є потрачений даремно. Не допустіть, щоб ваших дітей хтось виховував замість вас, бо, на жаль, багатьох дітей з повноцінних сімей можна віднести до категорії дітей, які, подібно сиротам, позбавлені належної батьківської уваги. Якщо батьки не мають часу на своїх дітей, то цей недолік з успіхом «компенсує» інтернет, бари, вулиця, сумнівні компанії. Пізніше батьки дивуються, звідки в їхніх дітей взялися вульгарні слова, погані звички, чому стільки озлоблення, агресії. Відповідь проста: бо не вони виховували своїх дітей, а зовсім чужі люди.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь