A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 30.08.2019 14:38
Кількість переглядів: 392

 

 

Фінансові результати діяльності великих та

середніх підприємств та стан взаєморозрахунків

на 30 червня 2019 року

 

   Великими та середніми підприємствами області, які підлягали обстеженню, у січні–червні 2019 року отримано  позитивний фінансовий  результат  діяльності  до  оподаткування в загальній сумі 1025,7 млн.грн прибутку.

Позитивне сальдо фінансового результату до оподаткування сформовано, в основному, за рахунок рентабельної діяльності підприємств промисловості (914,9 млн.грн прибутку), зокрема підприємств переробної промисловості   (889 млн.грн),   а   саме:   підприємств   з   виробництва   хімічних  речовин  і  хімічної  продукції  (510,7 млн.грн),  з  виробництва  гумових  та  пластмасових  виробів,  іншої  неметалевої  мінеральної  продукції (278,9 млн.грн). Прибутково спрацювали також підприємства сфери оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (38,4 млн.грн прибутку), будівництва (2,9 млн.грн).

   Збиткове  сальдо  фінансового  результату  до  оподаткування  протягом 6 місяців 2019 року отримано підприємствами сфери адміністративного та допоміжного обслуговування (65 млн.грн збитку), транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності (53,5 млн.грн).

   Частка прибуткових підприємств у січні–червні 2019 року склала 67,6%, ними отримано прибуток у сумі 1623,7 млн.грн. Збитковими підприємствами, частка яких склала 32,4%, допущено 598 млн.грн збитку.

Рівень рентабельності операційної діяльності великих та середніх підприємств області склав 4,1%, рівень рентабельності всієї діяльності – 4,9%.

   Станом на 30 червня 2019 року загальні обсяги дебіторської та кредиторської заборгованості великих та середніх підприємств області, які підлягали обстеженню, склали 33,7 та 13,1 млрд.грн відповідно.

   За видами економічної діяльності основна частина заборгованості припадала на підприємства промисловості – 60,5% дебіторської та 51,1% кредиторської; транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності – 22,5% та 24,4%, оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – 13,9% та 15,6% відповідно. У структурі дебіторської заборгованості 18,6% займають неоплачені покупцями борги за відправлені товари, проведені роботи та надані послуги, кредиторської – 58,3% складають борги підприємств за отримані від постачальників матеріали та сировинні ресурси.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

Інвестиційне забезпечення економіки області у січні–червні 2019 року

У січні–червні 2019р. підприємствами та організаціями області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 3598,4 млн.грн капітальних інвестицій, що на 9% менше від обсягу січня–червня 2018р. У розрахунку на одну особу населення обсяг капітальних інвестицій склав 2621,5 грн.

Cеред регіонів держави за обсягом освоєних капітальних інвестицій Івано-Франківщина посіла 16 місце, у розрахунку на одну особу населення –19 місце.

За рахунок власних коштів підприємств та організацій освоєно 51,4% загального обсягу капітальних інвестицій, коштів населення на будівництво житла – 18,6%. Частка інвестицій, профінансованих з місцевих бюджетів, становила 16,3%, з державного бюджету – 2,5%. За рахунок кредитів банків освоєно 4,4% інвестицій.

Практично усі обсяги капітальних інвестицій (99,3% загального обсягу) вкладено у матеріальні активи. Зокрема, на придбання машин, обладнання, інвентарю та транспортних засобів витрачено 35,7% усіх вкладень, у житлові будівлі спрямовано 26,7% інвестицій, інженерні споруди – 17,1%, нежитлові будівлі – 18,8%. Частка нематеріальних активів у загальному обсязі інвестицій склала 0,7%.

У розвиток підприємств промислової діяльності спрямовано близько  третини (33,1%) загального обсягу капітальних інвестицій або 1190,1 млн.грн, зокрема  найбільше – підприємств з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (9% загальнообласного обсягу), хімічних речовин і хімічної продукції (4%), харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (2%).

Будівельними організаціями та фізичними особами-забудовниками вкладено  990,9 млн.грн  або 27,5% загального обсягу інвестицій.

Вагомою була частка капітальних інвестицій, освоєних закладами державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування (11,7%), підприємствами сільського, лісового та рибного господарства (9,6%), транспорту, складського господарства, поштової та  кур’єрської діяльності (8,2%).

На будівництві житла у січні–червні 2019 року освоєно  961,5 млн.грн, що на 0,8% більше порівняно з січнем–червнем 2018 року. Населенням у будівництво житла  інвестовано 69,7% цих коштів.

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

Зовнішня торгівля товарами міст і районів області у січні–червні 2019 року

 

         Головне управління статистики в області інформує. Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у січні–червні 2019р. становили 440,1 млн.дол. США, імпорту –  362,3 млн.дол. США. Порівняно з січнем–червнем 2018р. обсяги експорту зменшилися на 3,8%, імпорту – на 10,9%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 77,8 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,21.

Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти  зі 101 країни світу.

Серед міст та районів області найбільша частка експорту товарів належала суб’єктам м.Калуша (47,3% загальнообласних обсягів) та обласного центру (29,9%). Вагомими були обсяги експорту з Тисменицького (6,4%), Рогатинського (3,4%), Рожнятівського і Долинського (по 3,2%) районів та м.Коломиї (1,4%). Питома вага решти міст обласного значення та районів області склала від 0,9% у Надвірнянському районі та м.Болехові до 0,1% – у Богородчанському районі.

У порівнянні з січнем–червнем 2018р. обсяги експорту товарів з Городенківського району (насамперед продуктів рослинного і тваринного походження) збільшилися в 1,6 раза, Рогатинського (продуктів рослинного походження та виробів зі скла) – в 1,5 раза, Коломийського (продуктів рослинного походження) – на 36%, Галицького (деревини і виробів з деревини, виробів з чорних металів) – на 26,5%,  м.Яремче (деревини і виробів з деревини) – на 20,6%. На 13% зросли відвантаження за межі країни з Тлумацького, на 9,3% – з Богородчанського районів, на 7% – з м.Івано-Франківська, на 3,8% і 3,3%  відповідно – з Долинського району та м.Болехова, на 2,3% – з Косівського району.

Водночас, зменшилися відвантаження товарів за межі країни з м.Коломиї (на 36,3%) (насамперед текстильних матеріалів та текстильних виробів і деревини та виробів з деревини), Верховинського (на 21,8%) (деревини та виробів з деревини) району, а також Калуського, Рожнятівського районів та м.Калуша (на 16,2%–11,1%), Тисменицького і Снятинського районів (на 2,4% і 1,3%).

Найбільші обсяги надходжень з-за меж країни отримали суб’єкти господарювання міст Калуша (47,4% загальнообласних обсягів), Івано-Франківська (31,3%) та Тисменицького району (8,2%). Частка  обсягів імпорту до  Рожнятівського району та м.Коломиї склала 2,1% і 1,8% відповідно,  Долинського і Калуського районів – по 1,4%, Рогатинського та Надвірнянського – по 1,1%.  Питома вага надходжень до решти міст обласного значення та районів становила 0,8%–0,1%.

У порівнянні з січнем–червнем 2018р. обсяги імпорту товарів зросли у містах Яремче і Болехові та більшості районах області. Зокрема, у 7,1 раза зросли обсяги товарів, які отримали з-за меж країни суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності Верховинського (за рахунок засобів наземного транспорту), у 3 рази – Городенківського (засобів  наземного  транспорту, продуктів переробки овочів), у 2,8 раза – Косівського (засобів  наземного  транспорту) районів, у 2,6 раза – м.Яремче (в основному механічних та електричних машин, засобів наземного транспорту), у 2,2–2,1 раза – Тлумацького, Богородчанського, Галицького (насамперед засобів  наземного  транспорту) районів та м.Болехова (шкур необроблених, шкір вичинених, засобів наземного транспорту), в 1,8 раза – Надвірнянського (засобів  наземного  транспорту, електричних машин, продукції хімічної промисловості), в 1,7 раза – Коломийського (засобів  наземного  транспорту) районів. Майже на 30% збільшилися обсяги  імпорту  у Снятинському, на 4,1% – у Рогатинському районах. У решті міст та районів області надходження з-за меж країни зменшилися,  зокрема,  у 5,6 раза у м.Бурштині (в основному в результаті скорочення обсягів імпорту мінеральних продуктів),  на 23,3% – у м.Коломиї, на 22,9% – у Калуському, на 15,6% – у Рожнятівському районах, на 14,1% та 13,8% – у містах Калуші та Івано-Франківську, на 5,2% – у Тисменицькому районі.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь