A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 23.09.2019 14:26
Кількість переглядів: 397

Фото без опису

 

Продаж продовольчих товарів

в Івано-Франківській області у січні–червні 2019 року

 

 

   У структурі роздрібного товарообороту області продаж продовольчих товарів складає понад 35%, оптового – майже 17% (в Україні – 16,5% та 43,5% відповідно).

   У січні–червні 2019р. підприємствами (юридичними особами), основним видом діяльності яких є роздрібна торгівля,  продано продовольчих товарів  у роздріб на суму 2583,7 млн.грн., що на  18,9% більше, ніж за аналогічний період торік. На одного мешканця Прикарпаття продано продовольчих товарів на суму 1881 грн. У роздрібній торгівлі переважав продаж алкогольних напоїв (19,5%), м’ясних (11%) та молочних продуктів (10,5%), фруктів та овочів свіжих (9,2%), частка інших товарних груп становила від 0,1% до 8,2%. Товари виробництва України складали 83,3% загального обсягу товарообороту.

   Оптовий товарооборот продовольчих товарів (підприємств, основним видом діяльності яких є оптова торгівля) становив 2,7 млрд.грн (у січні–червні 2018р. – 1,8 млрд.грн).  Питома вага перепродажу продовольчих товарів іншим підприємствам оптової торгівлі склала 47,3 %.

   Найбільшу питому вагу у структурі продажу продовольчих товарів в оптовій торгівлі займали вироби тютюнові, крім відходів тютюну (40,5%), напої алкогольні дистильовані (10%), вироби кондитерські цукрові та шоколад (8,4%), решта товарних груп займали від 2,5% до 6,5%. Оптовий ринок продовольчих товарів на 89,3% був заповнений товарами вітчизняних виробників.      

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зовнішня торгівля області товарами у січні–липні 2019 року

 

          Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у січні–липні 2019р. становили 515,2 млн.дол. США, імпорту – 434,1 млн.дол. США, що порівняно з обсягами січня–липня  2018р. склало відповідно 97,6% та 89,8%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 81,1 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,19.

Cеред  регіонів України за обсягами як експорту, так і імпорту товарів область посіла 13 місце. 

Партнерами  області  у зовнішній торгівлі  товарами  були  нерезиденти   зі 103 країн світу.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Словаччини, Індії, Польщі, Російської Федерації, Чехії, Білорусі, Італії, Туреччини, Угорщини.

Обсяг  експорту  товарів до країн  Європейського  Союзу  становив 301,5 млн.дол. США або 58,5% від загальнообласного обсягу експорту.

У товарній структурі експорту області значну частку займали обсяги полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості,  механічних та електричних машин, деревини та виробів з деревини, живих тварин, продуктів  тваринного походження, мінеральних продуктів, продуктів рослинного походження.

У  розрахунку на одну особу населення в області експортовано товарів на 375,7 дол. США (по Україні – 683,3 дол. США), що відповідає 15 місцю серед регіонів держави.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Німеччини, Польщі, Китаю, Болгарії, Білорусі, Румунії, Італії.

З країн ЄС отримано товарів на 212,2 млн.дол. США або 48,9% від  загальнообласного  обсягу  імпорту.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги мінеральних продуктів, механічних та електричних машин, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту засобів наземного транспорту, літальних апаратів, плавучих засобів, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, недорогоцінних матеріалів та виробів з них, текстильних матеріалів та текстильних виробів.

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь