A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 30.09.2019 11:42
Кількість переглядів: 384

Фото без опису

 

Відбулось засідання круглого з питань посіву та захисту озимих культур

в осінній період 2019 року

 

   Під час засідання фахівці управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в області та Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації  обговорили питання посіву озимих культур, фітосанітарного стану посівів озимого ріпаку та дотримання системи захисту рослин в осінній період 2019 року.

   Під час роботи було наголошено на необхідності дотримання вимог законодавства України у сфері насінництва та розсадництва, зокрема  здійснення посіву насінням лише сортів, котрі занесені  у Державний Реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні, та за наявності відповідних сертифікатів, що засвідчують сортові та посівні якості, необхідності перевірки посівних якостей насіння, котре можна провести у ДУ «Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія».

   Також було розглянуто шляхи запобігання поширенню контрафактного та  фальсифікованого насіння, доведено інформацію щодо системи захисту посівів озимих культур в осінній період 2019 року.

   Разом з цим учасників засідання проінформовано про розширення  сфери державного нагляду у насінництві та розсадництві, зокрема  у частині контролю за охороною прав на сорти рослин та використанням генетично-модифікованих сортів рослин.                                         

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Увага: виявлено небезпечне куряче філе, що експортується з Польщі

 

Фото без опису

 

 

   Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала інформаційні повідомлення системи RASFF від 24 вересня 2019 року №11.1.3-26/15375 стосовно виявлення сальмонели в філе птиці охолодженому, що експортується з Польщі (виробництва CEDROBS.A.№PL 14023901 WE) до окремих держав-членів ЄС, в тому числі до України - ТОВ "ВІРТУС ТРЕЙД" (проспект Гагаріна, 112/13, м. Дніпро, Дніпропетровська область).

Головне управління Держпродспоживслужби у Івано-Франківській області попереджає операторів ринку про необхідність вилучення з обігу у разі виявлення та вжиття відповідних заходів, передбачених Законами України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин" та "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь