A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 03.10.2019 14:31
Кількість переглядів: 388

 

До Дня працівників освіти

 

   У сфері освіти Івано-Франківщини працює понад чверть усіх зайнятих в економіці області. За вісім місяців поточного року середньооблікова кількість штатних працівників освіти склала 51,6 тис. осіб, середньомісячна заробітна плата яких становила 6782 грн (по  Україні – 6873 грн). У порівнянні з відповідним періодом 2018 року середньомісячна номінальна заробітна плата одного штатного працівника сфери освіти збільшилася на 20,8% і у 1,8 раза перевищила рівень мінімальної заробітної плати (3723 грн).

   На кінець 2018 року вихованням та навчанням дошкільнят в області у 453 закладах дошкільної освіти займались 4,2 тис. педагогічних працівників, серед яких майже 70% – вихователі. Із загальної кількості педагогічних працівників закладів дошкільної освіти 97,3% становили жінки,  39,9%  –  особи  віком  до  35  років,  6,5%  –  60  років  і  більше.   У розрахунку  на одного  педагогічного працівника цих закладів припадає 9 дітей, що відповідає середньому показнику по Україні в цілому.

   Процес навчання у 705 закладах загальної середньої освіти забезпечують майже 22 тис. учителів (включаючи сумісників), з них 83% становлять жінки. У денних закладах загальної середньої освіти Івано-Франківщини  в середньому на одного вчителя припадає 7 учнів (по державі в цілому – 9). Суттєво відрізняється завантаженість вчителів міських та сільських шкіл області – 9 та 6 учнів в області та 12 і 6 учнів по Україні в цілому відповідно.

   У 20 закладах професійної (професійно-технічної освіти) навчальний процес забезпечують майже 1,5 тис. педагогічних працівників, а у 16 самостійних закладах вищої освіти – 4,1 тис. педагогічних та науково-педагогічних працівників, з них 1665 кандидатів наук та 329 докторів наук, науковий ступінь професора мають 277, доцента – 1120 викладачів. Діяльність педагогів спрямована на становлення дитини як особистості, громадянина і фахівця, на зміцнення інтелектуального та духовного потенціалу нації.

Довідково: Щорічно у першу неділю жовтня в Україні відзначається День працівників освіти. День працівників освіти встановлено Указом Президента України від 11 вересня 1994 року № 513/94.

Головне управління статистики вітає з професійним святом працівників сфери освіти – людей, які вносять визначальний вклад у розвиток держави, формуючи нове покоління її громадян, передаючи кожній молодій людині неоціненний скарб високої освіченості, багатої духовності та прагнення змінювати на краще своє життя і долю своєї країни!

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь