A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 17.10.2019 16:24
Кількість переглядів: 1137

Фото без опису

 

Харчування дітей Прикарпаття :  в об’єктиві – вимоги

до тендерної документації та харчоблоків  закладів освіти

   Здоров’я підростаючого покоління визначає цілий комплекс  факторів,  серед яких вкрай важливими є забезпечення повноцінного, якісного та калорійного харчування дітей у школах та дошкільних закладах, постачання безпечних та якісних продуктів харчування, відповідність санітарно-гігієнічним нормам.

В ході виконання регіональної цільової програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування», котра уже більше року успішно реалізується в області, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини проаналізували  тендерну документацію, що подається суб’єктами господарювання при проведенні відкритих торгів щодо надання послуг з харчування дітей в закладах освіти області.

Аналіз засвідчив відсутність вимог щодо безпечності та якості продукції, котрі є не менш важливими, ніж ціна. Тож в Держпродспоживслужбі систематизували вимоги до постачальників,  що бажають брати участь в згаданих тендерах, і розробили відповідні рекомендації для управлінь (відділів) освіти РДА, ОТГ,  міських рад Прикарпаття.

   Ознайомитись чи завантажити Рекомендації можна за посиланням.

Не менш важливим  напрямком виконання програми є дотримання санітарно-гігієнічних вимог в харчоблоках закладів освіти. З метою вирішення даного питання в  Головному управлінні  також напрацювали відповідні пропозиції,  а саме розроблено Паспорт харчоблоку освітнього закладу. 

Ознайомитись чи завантажити  Паспорт харчоблоку освітнього закладу можна за посиланням.

   Дані документи доведені до керівників департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА,  управлінь  (відділів) освіти РДА, ОТГ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

В Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини розробили методичні

рекомендації щодо гігієнічних вимог до облаштування

туалетних кімнат в закладах освіти

   В 2019 році в Україні триває реалізація програми «Теплий туалет», що спрямована на облаштування теплих внутрішніх туалетів, забезпечення базових фізіологічних потреб  дитини, створення належних санітарно-гігієнічних умов у навчальних закладах.

   В процесі вивчення даного питання спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини  розробили методичні рекомендації «Гігієнічні вимоги до облаштування та утримання туалетних кімнат в закладах освіти», які доведені до керівників департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА,  управлінь (відділів) освіти РДА, ОТГ.

   Ознайомитись або завантажити  рекомендації можна за посиланням.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

В допомогу суб’єктам роздрібної торгівлі створено дорожню карту

розробки спрощених процедур, заснованих на принципах  системи НАССР

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує: усі оператори ринку харчових продуктів  відповідають за  виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють.

   Одним із   основних   обов’язків операторів ринку  харчових продуктів   є  розроблення, введення  в дію  та застосування постійно діючих  процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів  та контролю у критичних точках (НАССР).

   Для закладів роздрібної торгівлі,  в тому числі - кіосків, палаток, прилавків та рухомих  транспортних засобів для торгівлі, де забруднення харчових продуктів  є малоймовірним,  згідно п.4 ст.21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачено застосування  спрощеного підходу. 

   Для допомоги таким операторам ринку, спеціалісти   Держпродспоживслужби  розробили дорожню карту -  Алгоритм  по розробці спрощених процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових  продуктів( НАССР).

   Ознайомитись або завантажити  дорожню карту можна за посиланням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь