A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ТЛУМАЦЬКА ОТГ – ОДНА З ПЕРШИХ НА ПРИКАРПАТТІ, В ЯКІЙ РОЗРОБИЛИ ТА ПРИЙНЯЛИ ПРОГРАМУ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

Дата: 23.10.2019 08:09
Кількість переглядів: 600

Фото без опису

 

   Вчора, 22 жовтня, на Івано-Франківщині завершилась реалізація проєкту «Популяризація громадського здоров’я в ОТГ Прикарпаття - обов’язок кожного», який упродовж чотирьох місяців втілювала Агенція розвитку об’єднаних територіальних громад. За підсумками реалізації ініціативи для ОТГ Івано-Франківщини проведено шість тематичних тренінгів, а у Тлумацькій об’єднаній територіальній громаді розроблено Програму громадського здоров’я. Про це повідомив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей на підсумковій пресконференції, присвяченій завершенню реалізації проєкту.

   Тлумацька об’єднана територіальна громада – одна з перших ОТГ на Прикарпатті, в якій розробили та прийняли Програму «Запобігання поширенню небезпечних вакциноконтрольованих інфекцій». Профілактику захворювань визначили у громаді одним з пріоритетних напрямів, а ініціативу вдалось втілити за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

   Голова Тлумацької об’єднаної територіальної громади Роман Круховський наголосив на важливості реалізації цієї ініціативи. Він стверджує, що завдання Програми втілюватимуть органи місцевого самоврядування громади спільно із закладами системи охорони здоров’я, освіти, культури, спорту та молодіжної ради ОТГ. На його переконання, здійснення вакцинації має надважливе значення для його громади, а тому цей напрям ліг в основу при розробленні документа.

   Головний лікар Тлумацького центру первинної медичної допомоги Оксана Мельник розповіла про необхідність забезпечення захисту від інфекційних захворювань у громаді. За її словами, підняття рівня вакцинованого населення до 90% є амбітною метою для Тлумацької ОТГ. «Упродовж цього року у громаді вже вдалось здійснити більше 2 тис. профілактичних щеплень. Роботу у цьому напрямі плануємо здійснювати й надалі. Вакцинацію визначено першочерговою для втілення у 2020 році», - наголосила Оксана Мельник.

   Роман Круховський також акцентував на тому, що інформаційну кампанію з популяризації вакцинації у громаді здійснюють як через заклади шкільної та дошкільної освіти, так і через місцеві засоби масової інформації шляхом поширення тематичних інформаційних буклетів, публікацій. Він відзначив вагому роль молодіжної ради громади зі здійснення роботи у цьому напрямі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь