A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Ескурсія до пожежно-рятувальної частини м.Тлумач

Дата: 25.10.2019 10:54
Кількість переглядів: 581

Фото без опису

 

   Напевно, не існує більш небезпечної, відповідальної та важливої професії, ніж професія рятувальника -  у будь-який час дня і ночі потрібно відправитися туди, де є загроза та небезпека і часто, ризикуючи своїм життям, зробити все, щоб звільнити людину з біди.

   24 жовтня  2019 року фахівець  з профорієнтації  Тлумацької   районної   філії  Івано-Франківського  обласного  центру зайнятості   Мар’яна Олійник провела професіографічну екскурсію для учнів 8-9  класів  Живачівського  НВК в Державній  пожежно-рятувальній  частині Управління ДСНС України в Івано-Франківській області,  що в  місті Тлумачі.

   Під час екскурсії пожежно-рятувальною частиною   начальник караулу ДПРЧ – 5 м.Тлумач Ігор Півторак  розповів школярам про те,які фахівці задіяні в робочому процесі таознайомив їх з професіями: пожежного рятувальника, водія автотранспортних засобів, начальника караулу,чергового диспетчера.

   В ході проведення екскурсії учні мали змогу ознайомитись з пожежно-рятувальною технікою, яка використовується під час роботи та подоланні різноманітних надзвичайних ситуацій,зобладнанням пожежного автомобіля та спеціальним одягом, що захищає під час гасіння пожежі. Начальник караулу у цікавій захоплюючій формі  розповів присутнім, як діють оперативно-рятувальні наряди , наскільки від їх швидких та відпрацьованих дій залежить життя людей, їх добробут та спокій. Діти мали змогу власноруч доторкнутися до рятувального знаряддя. Бажаючі школярі посиділи в кабіні пожежної машини, приміряли на себе захисні костюми та різні обладунки, навчилисяв'язати пожежні мотузки, одягали захисні шоломи та інше.

   Діти із захопленням взяли участь в екскурсії, а дехто з них уже подумки уявив себе майбутнім рятувальником, адже учнівська молодь знайомилася з професіями безпосередньо в конкретних умовах професійної діяльності. По завершенні заходу діти з новими знаннями та масою позитивних емоцій дякували рятувальникам за цікаву екскурсію.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь