A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Проведено семінар на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці»

Дата: 29.10.2019 10:03
Кількість переглядів: 809

Фото без опису

 

   З метою підвищення обізнаності населення , щодо питання торгівлі людьми та безпечної міграції, 28жовтня 2019 року, фахівцем  з профорієнтації  Тлумацької   районної   філії  Івано-Франківського  обласного  центру зайнятості  Мар’яною Олійник проведено семінар присвячений Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».  В даному заході взяли участь: заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг районної філії - Вікторія Пилипів,  начальник Тлумацького відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян головного управління  Пенсійного фонду України в Івано-Франківській  області - Ірина  Кочкодан,  провідний фахівець соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - Андрій Гузій та 15 безробітних громадян.

   Розпочала семінар фахівець районної філії Мар’яна Олійник, ознайомивши безробітних з метою і темою заходу, акцентувала увагу на питаннях трудової міграції та її видах.

   Надалі заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг районної філії - Вікторія Пилипівна,  наголосила на важливість  інформованості безробітних про всі небезпеки, які можуть виникнути в процесі підготовки до виїзду та працевлаштування за кордоном та навчитись свідомо обирати легальне працевлаштування як в Україні, так і за кордоном.

   Ірина  Кочкодан розповіла, що питання  торгівлі людьми напряму пов’язане із згодою громадян вступити в неофіційні трудові відносини, в результаті яких не сплачуються внески до Пенсійного фонду. Наголосила , що працювати треба з роботодавцями, які офіційно оформлюють трудові відносини, навіть за кордоном офіційно працюючи люди мають право на призначення пенсії в Україні. Ознайомила присутніх  з основними нормами пенсійного забезпечення та із змінами в чинному законодавстві України в даній сфері. Зосередила увагу над вимогами законодавства, щодо необхідного страхового стажу для призначення пенсії, порядком підтвердження та необхідності легальної зайнятості населення, порядком врахування заробітної плати для обчислення пенсії та залежність розміру пенсії від страхового стажу та заробітку, а також ознайомила  із перевагами користування веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

   Андрій Гузій розповів про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном.

   Захід пройшов у форматі живого спілкування. Разом з фахівцями присутні аналізували помилки, яких найбільше припускаються громадяни та шляхи їх уникнення. Безсумнівно кожен учасник заходу зробив необхідні висновки, які можливо, в подальшому зможуть врятувати їх від потенційних небезпек, пов’язаних з нелегальним працевлаштуванням.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь