Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 15.11.2019 10:20
Кількість переглядів: 346

Фото без опису

 

До Дня працівників радіо, телебачення та звязку

 

   Розвиток сфери телекомунікацій в області забезпечують 59 підпри­ємств-операторів, провайдерів (юридичних осіб), якими упродовж 2018 року надано користувачам послуг на суму 1277,3 млн.грн. Понад 70% цих послуг надано населенню, що у розрахунку на одного мешканця області склало 930 грн. Крім того, телекомунікаційні послуги надають і фізичні особи-підприємці, абонентами яких є значна кількість користувачів області.

   У 2018 році підприємствами сфери телекомунікацій реалізовано послуг мобільного звязку на суму 872,5 млн.грн, що складає понад три чверті загального обсягу доходів від наданих послуг зв’язку, Інтернет-послуг – на 186 млн.грн (14,6%), фіксованого телефонного зв’язку – на 86 млн.грн (6,7%), послуг з трансляції, ретрансляції теле- та радіопрограм, технічного обслуговування й експлуатації обладнання у межах мовлення, радіозв’язку – на 25,6 млн.грн (2%).

Оскільки значна кількість громадян має змогу одночасно користуватися послугами різних операторів мобільного зв’язку, число абонентів перевищує кількість мешканців області. На початок 2019 року абонентська база мобільного зв’язку в області налічувала 1,5 млн. абонентів, з яких 1,4 млн. – населення. За кількістю абонентів мобільного зв’язку серед регіонів України Івано-Франківщина посідає 12 місце.

   Упродовж 2018 року за допомогою підприємств-провайдерів (юридичних осіб) до всесвітньої мережі Інтернет підключились 89,7 тис. користувачів і на 1 січня 2019 року їх кількість склала 659,8 тис. Із загальної кількості абонентів мережі Інтернет 651,7 тис. користувалися широко-смуговим доступом, з них 128 тис. – фіксованим доступом, 523,7 тис. – безпроводовим.

   За підсумками вибіркового обстеження умов життя домогосподарств частка  домогосподарств,  які  мають  доступ  до  мережі  Інтернет  вдома,   у 2018 році становила 53%, у міських поселеннях – 59,8%, у сільській місцевості – 47,3%.           

   Відбувається подальше скорочення мережі фіксованого телефонного звязку області, яка станом на 1 січня 2019 року налічувала 94,7 тис. абонентів (на 1 січня 2018 року – 114,7 тис.), з них 63,6 тис. – населення  (84,5 тис.). Скорочення мережі фіксованого телефонного зв’язку відбувалося як у міській, так і у сільській місцевості, причому в останній швидшими темпами. Така тенденція спостерігається і у загальнодержавних показниках.

 

Довідково: Відзначення Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку встановлено в Україні згідно з Указом президента України від 11 листопада 1994 року.  

Довідки: (0342) 53-35-17; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.      

Більше інформації: www.ifstat.gov.ua

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь