A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Вислухати і допомогти

Дата: 21.11.2019 08:51
Кількість переглядів: 1141

          19 листопада у приміщенні конференцзалу Тлумацької ЗОШ І-ІІІ ступенів під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Тлумацької міської ради ОТГ Мандара Ігора Богдановича в рамках проекту «Впровадження механізму  взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми , в Івано-Франківській області» відбувся тренінг з питань ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми. У заході взяли участь представники  БО «БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» завідувач відділення Консультативного центру з надання допомоги особам,  постраждалим від торгівлі людьми Ковальчук Людмила Мирославівна та  психолог даного центру Ковалець Юлія Костянтинівна, представники органів місцевого самоврядування Тлумацької міської ради ОТГ, Олешанської сільської ради ОТГ, центру надання соціальних послуг Тлумацької міської ради ОТГ, управління соціального захисту населення Тлумацької РДА, практичні психологи, представник правоохоронних органів, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, правової допомоги та  інші, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Організаторами заходу виступили БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» та департамент соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації.

    Людмила Ковальчук зазначила, що не дивлячись на те, що зараз 21 століття, у світі до цих пір не викорінено рабство. Торгівля людьми є одним із найважчих злочинів проти людини, тому злагоджена   робота органів влади та усіх небайдужих людей повинна бути системною, щоб досягнути позитивного результату у боротьбі з цим ганебним явищем. На даний час координуючу функцію у протидії торгівлі людьми виконують уповноважені особи у департаменті соціальної політики ОДА, управлінні соціального захисту населення РДА та територіальні громади, які проводять разом з іншими суб’єктами взаємодії превентивні заходи на попередження торгівлі людьми. Торгівля людьми заборонена і карається законом України за статтею 149 кримінального кодексу.

Юлія Ковалець розповіла про роль «Карітасу» у протидії торгівлі людьми. «Карітас» входить у Всеукраїнську Коаліцію громадських організацій, які працюють у напрямку протидії торгівлі людьми. Впродовж 7 років  Карітас співпрацює з Міжнародною організацією з міграції. Представництво МОМ в Україні постраждалим особам надало комплексну реінтеграційну допомогу (юридичну, медичну, психологічну, фінансову, освітню та інші види допомоги в залежності від індивідуальних потреб). Одним із важливих аспектів превентивної роботи є проведення інформаційної кампанії для населення, основною метою якої є інформування широких верств населення та, зокрема осіб «групи ризику»: безробітних, малозабезпечених, випускників навчальних закладів, дітей-сиріт, осіб, які повернулися з місць позбавлення волі, осіб, які тимчасово переселені із зони АТО про види допомог для постраждалих осіб.

На завершення учасники обмінялись думками та досвідом у сфері протидії торгівлі людьми та погодились, що тільки співпраця є найбільш ефективною у боротьбі із сучасним рабством та наданні допомоги особам, які постраждали від цього злочину.

 

Телефон для довідок, консультацій, отримання допомоги:

Консультаційний центр з питань протидії торгівлі людьми

БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ»
тел.:
(095)024 62 16

       (068)322 49 77

       (034)75 30 61
Національна гаряча лінія з протидіїторгівлі людьми та консультування мігрантів

тел.:0 800 505 501

( безкоштовно по Україні із стаціонарних телефонів)

527

(безкоштовно для  абонентів Київстар, МТС, Life,BeeIine)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь