A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Зустріч з письменником та поетом Я. Ткачівським, І. Гавриловичем, за участі академіка АН ВШ України В. Качкана

Дата: 06.12.2019 14:50
Кількість переглядів: 516

 

   У Публічній бібліотеці Тлумацької міської ради ОТГ відбулася зустріч бібліотечних працівників та інтелігенції міста Тлумача  на яку були запрошені, поет, прозаїк, письменник,заступник голови Національної спілки письменників України, головний редактор Всеукраїнського літературно-художнього журналу «Перевал» - Ярослав Ткачівський. Український учений-історик і теоретик української літератури та етнокультури. Академік АН ВШ ( академія наук вищої школи)України (з 1993) - Володимир Качкан. Поет, літературний  редактор часопису Іван Гаврилович, які представили 100-й ювілейний випуск журналу «Перевал».

   Про розділи чергового видання «Перевалу», девізом якого вже впродовж п’яти років є патріотичний вислів «Україна – понад усе!», розповів Ярослав Ткачівський.

   Він детально розповів про розділи журналу, на сторінках якого надруковані як твори знаних прозаїків та поетів України ( Д. Павличка, Р. Горака, О. Яхневич,  Я.Ткачівського та ін. ) так і проби пера молодих авторів (зокрема, Марини Єщенко, Олега Кароокого, Богдана Кирсти, Наталі Кривун і Квітки Світлої). Розділ «Гості «Перевалу» знайомить читачів із доробком білоруського поета Миколи Адама в перекладі Марії Вайно та творами сучасних поетів Грузії.   А також усіх присутніх  ознайомив  з новими романами «Навія» та «Монахиня».

   Володимир Качкан ознайомив всіх присутніх з книгами  про Степана Пушика «За престолом Нації»,  книгами про Ярему Гояна «Сповідь душі», «Той, що бачить вічність», присвячена фотомитцю Василю Пилип’юку, та першим і другим томом  «Постаті» присвячених 100-літтю Українського Січового Стрілецтва.

   Поет Іван Гаврилович, як літературний редактор часопису, розповів про найцікавіші публікації журналу та зачитав добірку своїх поезій.

   Гостями зустрічі були: письменник-краєзнавець  Прикарпаття,  член Національної спілки письменників України Михайло Буджак та історик-краєзнавець Михайло Дземан, які висловили митцям свої щирі побажання натхнення  у написанні багатьох нових творів, зворушливих та цікавих історій, вдячних слухачів та користувачів.

   Директор Публічної бібліотеки Мар’яна Пісак  щиро подякувала поважним  гостям і наголосила, що такі зустрічі є справді цікавими і корисними, як для бібліотекарів, так і для всіх поціновувачів української книги. Усі бажаючі мали змогу придбати новий випуск часопису та зробити фото на згадку, а  Тлумацька бібліотека отримала в подарунок книги від авторів.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь