A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 27.12.2019 13:10
Кількість переглядів: 548

Фото без опису

Про промислове виробництво в м.Івано-Франківську

у січні–листопаді 2019 року

 

У січні–листопаді 2019р. порівняно з аналогічним періодом попереднього року підприємствами добувної промисловості та розроблення кар'єрів зменшено видобуток гальки та гравію, кремнію на 3,9%.

У переробній промисловості на підприємствах з виробництва харчових продуктів та напоїв зріс випуск сиру свіжого неферментованого, молока та вершків незгущених, виробів здобних (на 8,4–20,4%). Разом з цим зменшено випуск олій рослинних, нерафінованих, хліба та виробів хлібобулочних, тортів, пива солодового (на 1,1–5,3%), сиру плавленого, масла вершкового, молока і вершків коагульованих, продуктів молоковмісних, соусів, виробів кондитерських, продуктів яєчних (на 17,7–30,5%), пряників та виробів подібних, печива солодкого, карамелі, тофі (ірису) та солодощів аналогічних (у 2,5–6,5 раза).

Підприємствами текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–листопаді 2019р. збільшено випуск брюк, бріджів, предметів одягу інших, чоловічих та хлопчачих, жакетів та блейзерів, жіночих та дівчачих (у 1,7–3,4 раза), піджаків та блейзерів, комбінезонів, чоловічих та хлопчачих, футболок, майок й подібних виробів (на 9,7–37,5%). Водночас зменшено виробництво пальт, півпальт, плащів, костюмів та комплектів, чоловічих та хлопчачих, пальт та плащів, светрів, пуловерів, кофт, жилетів та кардиґанів, суконь трикотажних, жіночих та дівчачих (на 10,1–39,2%).

У виготовленні виробів з деревини, паперу, поліграфічній діяльності спостерігалося збільшення виробництва дверей та їх коробок та порогів, з деревини, у 1,9 раза, вікон, дверей балконних та їх рам, з деревини, проспектів, плакатів та іншої рекламної продукції, віддрукованої, конвертів з паперу чи картону – на 4,3–44,4%. Випуск деревини (крім хвойних чи тропічних порід), журналів реєстраційних, виробів столярних та конструкцій будівельних, з деревини, коробок та ящиків, з паперу або картону гофрованих, шпону, листів для фанери клеєної зменшено на 4–18,7%.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції зріс випуск речовин поверхнево-активних органічних та засобів для миття шкіри, які містять або не містять мило на 36,1%, шампунів – на 10,7%, засобів мийних та для чищення – на 8,6%.

На підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції збільшено виробництво посуду столового і кухонного, з пластмас, мішків та пакетів з полімерів етилену, елементів конструкцій збірних для будівництва на 30,4% – у 1,9 раза. Разом з цим зменшено випуск виробів для транспортування чи пакування продукції, виробів домашнього вжитку, розчинів бетонних, плиток, плит, черепиці на 6,8–18,1%, блоків та цегли з цементу, бетону або каменю штучного для будівництва – у 2,4 раза.

У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів збільшено випуск конструкцій, виготовлених виключно або переважно з листового матеріалу, форм для лиття гуми або пластмас, цистерн, бочок, барабанів, каністр з металів чорних (на 40,4% – у 2,6 раза), профілів холоднодеформованих, листів профільованих зі сталі нелегованої, арматури кріплень, фурнітури для будівель з металів недорогоцінних, блоків дверних і віконних з алюмінію, тканин, ґрат, сіток й огорож, незварних (на 7,1–33,1%). При цьому зменшено випуск виробів кованих або штампованих, з металів чорних, полотен і коробок дверних, інструментів для фрезерування для обробки металів з металів чорних, арматури кріплень, фурнітури для меблів з металів недорогоцінних (на 8,1–26,4%).

Серед продукції машинобудування зросло виробництво манометрів, датчиків, електронних, газомірів, станцій базових (у 1,6–4 рази), апаратури високовольтної, фільтрів всмоктувальних повітряних, передач гвинтових кулькових або роликових (на 17,2–27,9%). Водночас зменшено випуск машин пральних, люстр та інших світильників електричних стельових та настінних, верстатів для оброблення деревини, інструментів для автоматичного регулювання і керування, комплектів ізольованих проводів для свічок запалювання для двигунів, клапанів запобіжних або випускних (на 2–35,2%).

 

Довідка: тел. (0342)79-20-08; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

Стан роздрібної торгівлі області  у січнілистопаді 2019 року

          

Через роздрібну торгову мережу підприємств (юридичних осіб) та фізичних осіб–підприємців  області, основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля,    у січні–листопаді 2019р. населенню реалізовано товарів на 23 млрд.грн. Індекс фізичного обсягу обороту роздрібної торгівлі у порівнянних цінах до січня–листопада попереднього року (враховуючи індекс споживчих цін) становив 109,3% (в Україні – 110,4%). За цим показником Івано-Франківщина  посіла 14 місце серед регіонів України.

Через торгову мережу підприємств (юридичних осіб) упродовж січня–листопада 2019р. продано товарів на 14,1 млрд.грн, що у порівнянних цінах на 11% більше обсягу січня–листопада попереднього року. За індексом фізичного обсягу роздрібного товарообороту підприємств область посіла 11 місце серед регіонів держави.

 

Довідка: тел. (0342) 53-35-17, e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua

Більше інформаціїі: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-V_TORG.htm                                 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Зовнішня торгівля області

товарами у січні–жовтні 2019 року

 

          Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у січні–жовтні 2019р. становили 764,2 млн.дол. США, імпорту – 682,2 млн.дол. США. Порівняно з січнем–жовтнем 2018р. обсяги експорту збільшилися на 0,3%, імпорту –  зменшилися на 3,5%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало  82 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,12.

Cеред  регіонів України за обсягами як експорту, так і імпорту товарів область посіла 13 місце. 

Партнерами  області  у зовнішній торгівлі  товарами  були  нерезиденти   зі 105 країн світу.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Словаччини, Російської Федерації, Польщі, Індії, Чехії, Білорусі, Італії, Туреччини, Німеччини.

Обсяг  експорту  товарів до країн  Європейського  Союзу  становив 451,1 млн.дол. США або 59% від загальнообласного обсягу експорту.

У товарній структурі експорту області значну частку займали обсяги полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості,  механічних та електричних машин, деревини та виробів з деревини, живих тварин, продуктів  тваринного походження, мінеральних продуктів, продуктів рослинного походження.

У  розрахунку на одну особу населення в області експортовано товарів на 557,4 дол. США (по Україні – 990,4 дол. США), що відповідає 15 місцю серед регіонів держави.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Болгарії, Китаю, Польщі, Німеччини, Білорусі, Румунії, Італії.

З країн ЄС отримано товарів на 376,7 млн.дол. США або 55,2% від  загальнообласного  обсягу  імпорту.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги мінеральних продуктів, механічних та електричних машин, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, засобів наземного транспорту, крім залізничного, недорогоцінних матеріалів та виробів з них, текстильних матеріалів та текстильних виробів.

 

 

Довідки за телефоном: (0342) 53-35-17; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-ZEZ.htm

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Виробництво будівельної продукції підприємствами

Івано-Франківської  області у січнілистопаді 2019 року

 

         У січні–листопаді 2019р. обсяг виробленої будівельної продукції підприємствами області склав 2762,5  млн.грн або 1,8% загальнодержавного обсягу будівництва.За обсягом виробленої будівельної продукції Івано-Франківщина посіла 13 місце  серед регіонів України.

Індекс будівельної продукції порівняно з січнем–листопадом 2018р. становив 99%. Зведення  будівель у січні–листопаді 2019р. порівняно з  січнем–листопадом попереднього року збільшилося  на 26,9%,  у  тому  числі житлових –  у 1,6 раза,  нежитлових – на 5,2%. Індекс  будівництва інженерних споруд склав 79,1%.

Обсяги нового будівництва, реконструкції та технічного  переоснащення становили 76,4% від загального обсягу виробленої будівельної продукції, капітального і поточного ремонту – 17,3% та 6,3% відповідно.    

 

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-13; e-mail:

ifgus@ifstat.gov.ua       

Більше інформаціїі: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-BUD.htm

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області  ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про промислове виробництво

в Івано-Франківській області у січнілистопаді 2019 року

 

У січнілистопаді 2019р. індекс промислової продукції в області склав 95,7% (в Україні – 98,8%).

На підприємствах добувної промисловості та розроблення кар’єрів порівняно із січнем–листопадом 2018р. індекс промислової продукції становив 102,1%, переробної – 95,3%, з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 89,7%.

Збільшення випуску продукції проти січня–листопада 2018р. одержано у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції на 14,2%, напоїв на 7,2%, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 3,4%, у добуванні сирої нафти та природного газу – на 2,7%. Разом з тим спостерігалося зменшення випуску продукції у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (на 28,1%), металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання (на 20,5%), харчових продуктів (на 15,9%), у виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності (на 15,4%), виробництві, передачі та розподіленні електроенергії (на 10%), виробництві гумових і пластмасових виробів (на 3,9%), машинобудуванні (на 1,7%).

 

Довідка: тел. (0342)79-20-08; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь