A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 17.01.2020 09:00
Кількість переглядів: 534

 

Про можливість перерахунку платіжок при зниженні ціни на газ

 

Кабінет Міністрів 24 грудня 2019 року оприлюднив постанову, що дозволяє теплопостачальним організаціям перераховувати платіжки у випадку зниження ціни на газ порівняно із уже закладеною у тарифі.

Відповідна постанова  № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» опублікована на Урядовому порталі.

«У разі зміни для виконавця протягом опалювального сезону ціни природного газу (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу, торговельної надбавки (націнки) постачальника), що використовується для виробництва теплової енергії та надання послуг з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води, виконавець відповідних послуг може прийняти рішення щодо зміни розміру нарахувань за послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для споживачів», - ідеться у документі.

Також зазначається, що у разі прийняття теплопостачальною організацією (виконавцем послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води) рішення щодо зміни розміру нарахувань споживачам за тепло та гарячу воду у зв’язку із зміною для них ціни природного газу, такі зміни (починаючи із нарахувань за грудень 2019 року) відображаються у платіжках, надісланих у місяці, що настає за розрахунковим.

Про прийняте рішення щодо зміни розміру нарахувань за тепло і гарячу воду теплопостачальник інформує споживачів (із наведенням відповідних обґрунтувань) на офіційному вебсайті органу місцевого самоврядування та/або на власному вебсайті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Обережно – СКАЗ!

 

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ собак  (2 гол.),  які належали громадянам с. Марківці Тисменицького району Івано-Франківської області.

Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії (звіти про результати дослідження патологічного матеріалу від 06.01.2020р. № 000007 п.м./20 та від 09.01.2020р. № 000008 п.м./20).

Спеціалістами Тисменицького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та служби ветеринарної медицини району в ході епізоотичного розслідування даних випадків встановлено, що дані тварини перебували в контакті з лисицею.

З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісій при Тисменицький районній держадміністрації, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено с. Марківці неблагополучною територією та накладено карантинні обмеження.

В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

 

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВЛАСНИКІВ ДОМАШНІХ ТВАРИН

Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу. 

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Особливості фітосанітарного стану посівів та зберігання рослинної продукції

 

На більшій частині території Івано-Франківщини погодно-кліматичні умови, що склались у січні (аномально теплі температурні показники, місцями тумани та утворення льодяної кірки), негативно позначились на життєздатності мишоподібних гризунів.

Вибірковими обстеженнями проведеними в базових і господарствах маршрутного обстеження встановлено, що чисельність гризунів на озимих зернових та ріпаку виявляли 1-2 на багаторічних травах 3-6 колонії на гектар. Нори в основному розміщенні з країв поля.

Станом на 15.01.2020р. чисельність мишоподібних гризунів є нижчою ЕПШ та не несе загрози посівам. За даними спеціалістів загибель гризунів відбулось за рахунок проведених захисних обробок, затоплення опадами та утворення льодової кірки, що складає 30% особливо в низинах.

Надалі розвиток та поширення мишоподібних гризунів залежатимуть від погодно кліматичних умов, сприятливе поєднання яких зумовлюватиме збільшення чисельності та шкідливості ссавців.

У господарствах здійснюється фітосанітарний нагляд за посівами озимих зернових, ріпаку та багаторічних трав.

Стан продукції рослинного походження. Огляд і аналіз овочевої продукції проведений фітосанітарними інспекторами (Богородчанського, Снятинського, Тлумацького районів) в підвальних приміщеннях показав, що картопля сортів «Слов´янка» та «Белла роса» які зберігаються в дерев’яних ящиках та контейнерах для продовольчих цілей уражені фітофторозом -3% мокрою гниллю - 2%, фомозом 2%. Столовий буряк сорту «Червона куля» уражений – 2% за розвитку хвороби 2%. Морква сорту «Королева осені» та «Шантане роял» зберігається насипом, уражена змішаною гниллю – 2%, за розвитку хвороби 2,5%. Капуста, яка зберігається на стелажах, виявлено ураження її сірою гниллю - 3%, за розвитку хвороби 4%, слизистим бактеріозом - 1% рослин за розвитку хвороби 2%.

Подальший розвиток хвороб овочевих культур залежатиме від температурного режиму зберігання та вологості повітря в овочесховищах.

Необхідно періодично оглядати овочеву продукцію і своєчасно видаляти зогнилі і висохлі екземпляри, а також посилити контроль за зберіганням продукції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По сусідству з Україною зареєстровано спалахи високопатогенного грипу птиці

 

Згідно офіційної інформації Європейського Союзу, на території Польщі, Угорщини, Румунії та Словацької Республіки зареєстровані випадки захворювання на висопатогенний грип птиці. Вище перераховані держави є по кордону сусідами України.

Грип птиці – це особливо небезпечне захворювання, яке дуже швидко передається від хворої птиці до здорової та закінчується 100 % загибеллю.

Хвороба швидко поширюється територією, особливо там,  де є міграційні шляхи дикої перелітної птиці та можливість контакту її з домашньою птицею. До захворювання сприйнятливі усі види птиці. Грип птиці – не лікується.

 

Важливо знати громадянам особистих селянських господарств!

Щоб вберегти свою птицю та птицю своїх сусідів,  потрібно обмежити вигул домашньої птиці щоб уникнути контакту з дикою перелітною (лебеді, гуси, качки) та синантропною (голуби, ворони, горобці та інші) птицею особливо на території районів, через які проходить міграційний шлях дикої перелітної птиці (Рогатинський, Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Городенківський, Снятинський), та території районів, де наявні великі водойми, що може бути місцем перепочинку перелітної птиці в момент міграції.

 

Важливо знати власникам птахівничих господарств!

Щоб не допустити занесення захворювання на територію господарства, необхідно в період міграції дикої перелітної птиці посилити ветеринарно-санітарні заходи відповідно до «Ветеринарно-санітарних правил для птахівничих господарств і вимог до їх проектування». Корми зберігати у закритих приміщення (бункерах), щоб уникнути контакту його з іншою птицею.

 

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області випущено інформаційну листівку,  яка буде розповсюджена серед населення (листівка  додається).

 

Якщо у Вас захворіла чи загинула птиця або Ви виявили загибель дикої перелітної птиці на водоймах -  НЕГАЙНО повідомляйте спеціаліста ветеринарної медицини, який обслуговує дану територію, та/або Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за телефоном  (0342) 51-13-89.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь