A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

На міському озері Тлумача відбулося освячення води

Дата: 20.01.2020 10:07
Кількість переглядів: 698

Фото без опису

         

       Вчора19 січня, на свято Богоявлення Господнього, у Тлумачі відбулось освячення міського озера. Після Божественних літургій і освячення води в храмах Пресвятої Трійці УГКЦ та Преображення Господнього УАПЦ міста Тлумача урочиста процесія мирян рушила святковою ходою від Народного дому до міського озера, де і відбулося богослужіння та освячення Йорданської води. Участь у святковому заході взяли міський голова Тлумацької ОТГ Р. Круховський, голова районної державної адміністрації С.Гаєвський, керівництво району, жителі громади та гості міста.

        Обряд освячення озера здійснили декани Тлумацьких деканатів УГКЦ о. Павло Дутчак і УАПЦ о. Василь Стадник. А опісля священнослужителі освятили ще й нову спецтехніку. Як пояснив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Тлумацької ОТГ Ігор Мандар, автомобілі придбані для Тлумацького центру первинної медичної допомоги Тлумацької ОТГ та для Тлумацького відділення ДСНС.

  Для забезпечення максимального комфорту та уникнення надзвичайних ситуацій процесію супроводжували працівники Тлумацького відділення поліції, а на місці було організовано чергування медиків ЦПМД Тлумацької міської ради ОТГ. Окрема подяка голові громадської організації "Тлумацький клуб рибалок" Олегу Бобику та підприємцю Ігорю Петруку за приготування смачної рибної юшки!

      Йордан – це не лише освячення води і не лише те, що ми кропимо домівки. Це все важливо, але це не основне. Свято Богоявлення – це свято усвідомлення, що ми покликані до життя вічного, що Бог явився, щоб нам звістити про це. Богоявлення– це також свято, яке нагадує, що ми також як християни маємо являти цього Бога в своєму житті.

    

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь