A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 22.01.2020 13:09
Кількість переглядів: 549

 

До уваги споживачів:  Держпродспоживслужбою заборонено продаж іграшки 

з перевищеним вмістом  свинцю

 

На підставі доручення Держпродспоживслужби щодо виявлення  продукції, яка не відповідає встановленим вимогам та/або становить серйозний ризик, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснило за ланцюгом постачання позапланову перевірку характеристик продукції, а саме: дитячої іграшки «Неваляшка» (зі світ.еф.) ТМ «BaBy Tumbler», артикул 606А-1, дата виготовлення: листопад 2018, країна-виробник: Китай.

За результатами проведеного випробування у органі оцінки відповідності було встановлено: 

- іграшка «Неваляшка» (зі світ.еф.) ТМ «BaBy Tumbler», артикул 606А-1 не відповідає вимогам п.6 EN 71-1:2014, EN 71-1:2016 (EN 71-1:2014, IDT)  Державного Стандарту України за вмістом свинцю, а саме: масова частка свинцю в даній іграшці складає 127000 мг/кг при нормі не більше 1000 мг/кг, чим порушено додаток 2 Технічного регламенту безпечності іграшок  (затверджений постановою КМУ від 28.02.2018 № 151).

Суб’єкту господарювання у ланцюгу постачання видано рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо заборони надання продукції на ринку.

До відома: свинець у високих дозах дуже небезпечний, особливо чутливі до нього діти. Свинець може порушувати функціонування мозку і центральної нервової системи, провокувати поведінкові розлади і порушення психічного розвитку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На Рівненщині та Чернігівщині  локалізують випадки

африканської чуми свиней

 

 

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, на території несанкціонованого сміттєзвалища с.Хотинь Рівненського району Рівненської області виявлено труп домашньої свині від якого відібрано патологічний матеріал для дослідження на африканську чуму свиней.

Відповідно до звіту про результати досліджень Випробувальним центром Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 17.01.2020 р. підтверджено діагноз - африканська чума свиней (звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу № 000423 п.м./20 від 17.01.2020 р.).

Також, відповідно до інформації Держпродспоживслужби в Чернігівській області, було зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней 17.01.2020 р. в мисливському господарстві ТОВ «Лисяча нора» Чернігівського району Чернігівської області серед диких кабанів (звіт про результати дослідження Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи № 000301 м.п.м./20 від 17.01.2020 р.).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС, проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при райдержадміністраціях, рішенням яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Обережно: ГРИП ПТИЦІ                     

Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області 18.01.2020 в ПП «Хутір» (с. Бугаків Немирівського району Вінницької області) було зареєстровано загибель птиці.

Рішенням головного державного ветеринарного інспектора Вінницької області від 18.01.2020 № 02/01 до з’ясування обставин загибелі птиці та встановлення діагнозу були введені карантинні обмеження на 72 години.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 19.01.2020 встановлено діагноз на грип птиці (звіт про результати дослідження № 000453 п.м./20 від 19.01.2020).

За попередньою інформацією в ПП «Хутір» станом на 01.01.2020 утримувалося близько 98 тис. голів птиці яєчного напрямку.

З метою координації дій з локалізації і ліквідації спалаху грипу птиці та проведення епізоотичного розслідування до місця події відряджено групу експертів Держпродспоживслужби та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

20.01.2020 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Немирівській районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації захворювання, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника грипу птиці.

Для профілактики захворювання птиці власникам необхідно:

  • здійснювати господарські та ветеринарні заходи, які забезпечуватимуть попередження виникнення захворювання птиці;
  • здійснювати купівлю-продаж птиці в місцях санкціонованої торгівлі тільки при наявності ветеринарних супровідних документів;
  • інформувати державну ветеринарну службу району про наявність птиці з метою проведення необхідних профілактичних заходів;
  • на вимогу спеціалістів ветеринарної медицини надавати домашню птицю для проведення клінічного огляду;
  • дотримуватись режиму закритого типу (не допускати вигулу домашньої птиці);
  • утримувати різні види птиці окремо;
  • виключити можливість контакту домашньої птиці з дикими, особливо водоплавними, і синантропними птахами;
  • не допускати сторонніх осіб в місця утримання домашньої птиці;
  • зберігання кормів для годівлі птиці в недоступних для дикої птиці місцях;
  • проводити термічну обробку кормів перед згодовуванням;
  • забій домашньої птиці, призначеної для реалізації в торгівлі, здійснювати на спеціалізованих підприємствах;
  • проводити ретельне очищення та дезінфекцію всіх приміщень і території;
  • проводити знезараження посліду та підстилки шляхом спалювання або біотермічним методом;
  • дотримуватися правил особистої гігієни при догляді за птицею (змінний одяг та взуття, мити руки з милом, патрати в рукавичках і т.п.).

При ознаках захворювання чи незвичній поведінці птиці, у випадку масової загибелі необхідно терміново сповістити територіальний орган Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби), або службу ветеринарної медицини у вашому районі або області!

   

Що станеться коли не повідомити про хворобу?

Швидке поширення грипу на певній території призведе до значних економічних збитків внаслідок зниження продуктивності та загибелі птиці.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь