A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

У Тлумачі пройшли урочистості з нагоди Дня Соборності України

Дата: 23.01.2020 09:44
Кількість переглядів: 581

Фото без опису

 

     День Соборності - свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки української Народної республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. 

   Свято встановлено в Україні  «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України  «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року  № 42/99.

     Цього дня прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. – прийняття IV Універсалу УЦР , яким проголошувалася повна незалежність УНР .

В приміщенні Тлумацького народного дому 22 січня зібралися представники влади, учнівська молодь, активісти та громадськість міста, щоб взяти участь в урочистостях з нагоди Дня Соборності України.

     З вітальним словом до всіх присутніх звернувся міський голова Тлумацької ОТГ Роман Круховський. Хвилиною мовчання вшанували всіх полеглих за волю та незалежність України, а діти учасників АТО поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю України.

     Свої музичні вітання дарували глядачам вихованці та викладачі Тлумацької дитячої музичної школи, гурт солістів-вокалістів «Немеркнуче сяйво» (кер. І. Танчак), народний аматорський колектив «Калинонька» клубу с. Прибилів (кер. Г. Солодовчук), танцювальний колектив «Діамант» (кер. Г. Брезіцька), чоловічий ансамбль клубу с. Колінці (кер. Р. Водославська) та соліст Василь Чемерис з села Королівка.

     Закінчився захід «Маршем» у виконанні оркестру Тлумацької дитячої музичної школи (кер. І. Миринда).

     У фойє Тлумацького Народного дому діяла книжкова виставка «Єднаймося на щастя України», організована працівниками Публічної бібліотеки Тлумацької ОТГ, на якій були представлені книги про шлях, який пройшла Україна в процесі державотворення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь