A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 24.01.2020 08:11
Кількість переглядів: 391

Фото без опису

 

На Прикарпатті шестеро киян потрапили до інфекційної лікарні

 

     22 січня 2020 року  6 студентів,  які навчаються в Київському національному торгівельно-економічному університеті, були госпіталізовані до інфекційного відділення Яремчанської міської лікарні з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція».  Хворі скаржились на загальну слабкість, блювоту, болі в животі, діарею, підвищення температури тіла до 38-39º С.

     Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  22 січня 2020 року розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування  даного групового спалаху гострої кишкової інфекції,  що мав місце  в смт. Ворохта,  Івано-Франківської області.

     В ході санепідобстеження встановлено, що 6 осіб,  котрі захворіли,   прибули на відпочинок у складі туристичної групи із 9 студентів та 2 викладачів 20 січня 2020 року та проживали в приватній садибі «Гуцульська садиба» в смт. Ворохта.

     Напередодні вони харчувались в оселі за місцем проживання та готували їжу самостійно. Їли картопляне пюре, салат із буряка, вареники, відбивні, котлети та шашлик.

     Погіршення самопочуття відпочиваючі відчули 21 січня 2020 року ввечері, а наступного дня потрапили до лікарні.  Стан хворих на сьогодні - середнього ступеня важкості.

     В даний час триває санітарно-епідеміологічне обстеження осередку гострої кишкової інфекції та перевірка закладу;  проведено бактеріологічні дослідження проб харчових продуктів, змивів та води.

     Ситуація контролюється Головним управлінням Держпродспоживслужби Івано-Франківщини.

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

В Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини  провели семінар-навчання для рекламодавців, виробників та розповсюджувачів реклами

 

     З метою недопущення порушень вимог законодавства по рекламу та захисту інтересів споживачів реклами, 22 січня 2020 року управлінням захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в  Івано-Франківській області проведено семінар - навчання на тему: «Основні вимоги діючого законодавства у сфері контролю за рекламою». В семінарі взяли участь рекламодавці, виробники та розповсюджувачі реклами.

     В  рамках заходу  учасники розглянули  зміни до чинного законодавства у сфері реклами, а  саме:  особливості нововведення щодо порівняльної реклами;  набуття чинності статті 32 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та ст.6 Закону України «Про рекламу» - відповідно до якої мовою реклами є державна мова; про реалізацію експериментального проекту щодо рекламування на радіо окремих товарів (послуг) та осіб, що їх реалізують (надають); зміни до розповсюдження реклами про спорудження житлового будинку з використанням недержавних коштів, залучених від фізичних та юридичних осіб тощо.

     Крім того, в ході роботи  було проаналізовано принципи та загальні  вимоги до реклами,  поняття сексизму в  рекламі;  особливості рекламування деяких видів товару, а саме: вимоги до реклами лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації; реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів, знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої та тютюнові вироби; реклами послуг, пов’язаних із залученням коштів населення; реклами об’єктів будівництва, будівель, приміщень.

Свою чергою було обговорено  особливості контролю та відповідальність за дотриманням законодавства  про рекламу.

     Для закріплення отриманих знань для учасників семінару провели практичні вправи щодо відповідності реклами вимогам діючого законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь