A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Вшанування пам’яті героїв воїнів-інтернаціоналістів

Дата: 14.02.2020 13:14
Кількість переглядів: 391

Фото без опису

 

     Сьогодні, 14 лютого, у міському парку, біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, віддати глибоку шану всім, хто повернувся з далекої війни, вшанувати пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів та розділити біль втрати тих, хто не дочекався своїх близьких і рідних зібралися керівництво міста та району, колишні воїни-афганці, духовенство, учнівська молодь, громадськість. Ось уже минає 31 рік з того часу, коли остання колона військ колишнього СРСР була виведена з Республіки Афганістан. Не залишились осторонь цієї страшної війни і сини України, які засилались у пекельне жерло скель і пустелі, дивились на війну своїми очима, бачили кров, біль, горе і страждання.

     Схиляючи голови перед світлою пам’яттю героїв, які не повернулись з тієї запеклої війни представники районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів інтернаціоналістів) на чолі з її головою Валерієм Ступницьким поклали квіти до підніжжя пам’ятника воїнам афганцям та запалили лампадки в світлу пам’ять героїв, що не повернулись живими до рідного дому.

     Завершилась поминальна панахида молебнем за загиблими під час виконання службового обов’язку і померлими уже у мирний час воїнами-інтернаціоналістами, який відслужили Декани Тлумацьких деканатів УГКЦ і УАПЦ о. Павло Дутчак, о. Василь Стадник та військовий капелан п.Вознюк з с. Яківки, Тлумацького району.

 

     А в Тлумацькому народному домі було організовано концерт-вітання воїнам-афганцям, де зі щирими вітаннями та словами вдячності до усіх присутніх в залі звернулися голова Тлумацької об’єднаної територіальної громади Роман Круховський голова районної державної адміністрації Сергій Гаєвський, заступник голови Тлумацької районної ради Василь Гнатюк, та голова районної організації української спілки ветеранів Афганістану Валерій Ступницький.  

     Присутні на сцені керівники влади подякували воїнам-афганцям за їх подвиг, а також вклонились батькам і родинам загиблих синів, батьків, які нажаль не повернулись із тієї війни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь