A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

У Тлумацькій міській громаді відкрили сучасний центр надання адміністративних послуг

Дата: 14.02.2020 15:51
Кількість переглядів: 3905

 

     14 лютого у місті Тлумачі відкрився сучасний Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), який є спільним ЦНАП Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) та Тлумацького району. Це означає, що в єдиному приміщення ЦНАП надаватимуться більше 200 адміністративних послуг як для мешканців і бізнесу ОТГ, так і району. У церемонії відкриття ЦНАП взяли участь міський голова Роман Круховський, голова Тлумацької районної державної адміністрації Сергій Гаєвський, виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук, радник з юридичних питань агенції «Розвиток Прикарпаття» Михайло Івашків та регіональний спеціаліст від програми «U-LEAD з Європою» Наталія Кобильчак.

     Понад 200 адміністративних послуг надаватиме новий Центр надання адміністративних послуг, що відрився у Тлумацькій міській громаді за підтримки програми «U-LEADз Європою».

     Відтак для майже 50-ти тис. мешканців району, 40% з яких проживають на території Тлумацької міської ОТГ, створено комфортні умови для отримання адміністративних послуг. Це стало можливим завдяки співпраці Тлумацької громади з програмою для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою». «U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

     Зі слів міського голови Романа Круховського, Тлумацька громада зробила ремонт приміщення, забезпечила доступність для людей з інвалідністю, маломобільних груп населення. Програма «U-LEAD з Європою» надала допомогу в розробці сучасного дизайну приміщення та оснащенні меблями. Згодом за підтримки Програми ЦНАП отримає нову комп’ютерну та офісну техніку. Буде обладнано дитячий куточок. Для автоматизації роботи Програма забезпечить підключення працівників ЦНАП до інформаційної системи «Вулик». Система покликана спростити та прискорити надання адміністративних послуг для населення.

     За сприяння Програми «U-LEAD з Європою»працівники ЦНАП пройшли відповідні навчання. Налагоджена інституційна підтримка створення спільного ЦНАП об’єднаної територіальної громади та районної державної адміністрації. Оновлюються та розробляються нові документи, які необхідні для налагодження якісної роботи адміністраторів спільного ЦНАП та їхньої взаємодії із суб’єктами надання адміністративних послуг.

     З 17 лютого спільний ЦНАП розпочинає роботу у тестовому режимі, що триватиме 4 місяці. За цей час відбуватиметься апробація нормативно-правових актів з питань надання адміністративних послуг, налагодження взаємодії адміністраторів і представників суб’єктів надання адміністративних послуг в рамках роботи спільного ЦНАП.

     В спільному ЦНАП 9 працівників надаватимуть найрізноманітніші адміністративні послуги, як для мешканців, так і представників бізнесу. Це такі групи послуг, як реєстрація місця проживання, послуги соціального характеру, земельні послуги, місцеві послуги, державна реєстрація речових прав на нерухоме майно, державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, видача документів дозвільного характеру та інші. Загалом більше 200 послуг зможуть отримувати мешканці Тлумацької ОТГ та Тлумацького району в спільному ЦНАП.

 

ЦНАП працюватиме за адресою:місто Тлумач, вул. Макуха, 14а

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь