A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Афганістан: героїзм крізь біль і сум…

Дата: 17.02.2020 14:11
Кількість переглядів: 485

Фото без опису

 

     Все далі й далі відсувається в минуле та болюча для України подія, яка коштувала їй втрати сотень і тисяч найкращих синочків, молодих соколят, які лише зіп’ялися на крило, яким би любити, працювати, жити, тішитися своїм діткам, приносити радість батькам, а їх, двадцятилітніх і навіть молодих, привозили  вцинкових трунах «чорними тюльпанами»… Для тих, хто воював, і для тих, хто їх чекав з того пекла, Афган ніколи не закінчиться.

     Долучившись до відзначення 31-шої  річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан та вшанування  учасників бойових дій на території інших держав бібліотекарі Тлумацької  публічної бібліотеки презентували книги про події афганської війни та долі воїнів-афганців: Ольги Слоньовської  „В Афганістані, в „чорнім тюльпані",  Ігоря Леськіва «Солодкий газ Афганістану", Олексія Дмитренка "АІСТ.

     Силою літературного слова автори цих видань примушують нас усіх зазирнути в глиб себе, в глиб своєї совісті, пам’яті, надії. Книги написані не тільки для сучасників, а й для майбутніх поколінь, тому свою неоціненну вартість не втратять ні через рік, ні через два, ні через двадцять літ.

     Ці книги увіковічнюють пам’ять полеглих і полегшують біль їхніх родин. Надіємось, що вони  знайдуть гарячий відгук у душах усіх читачів, особливо - в молоді.

     Бібліотеки-філії взяли участь у заходах з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та провели: презентації виставок, перегляди літератури.

     У Пужницькій бібліотеці-філії презентовано для своїх користувачів виставку літератури «Їх долі опалені війною». Бібліотекар розповіла про історію тієї далекої війни, звернула увагу користувачів  на літературу про афганську війну та події того часу.  Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Ми маємо знати про страшні події афганської війни і пам'ятати, що і серед нас живуть люди, які стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь