A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Тлумацький відділ Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області повідомляє

Дата: 19.02.2020 14:09
Кількість переглядів: 668

Фото без опису

 

     З метою підвищення обізнаності населення із сучасним комплексом соціальних послуг,  які надає служба зайнятості, а також перевагами легальної зайнятості, ризиками нелегальної зайнятості та нелегальної трудової міграції, 14 лютого 2020 року,  заступником директора – начальником відділу надання соціальних послуг Тлумацької   районної філії  Івано-Франківського  обласного  центру зайнятості  Вікторією Пилипів  проведено  семінар  за участю начальника Тлумацького відділу обслуговування громадян ( сервісного центру) управління обслуговування громадян головного управління  Пенсійного фонду України в Івано-Франківській  області  Ірини  Кочкодан  та 9  безробітними громадянами. 

   Розпочала семінар заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Вікторія Пилипів, ознайомивши безробітних з метою і темою заходу, акцентувала увагу на питаннях легальної та нелегальної зайнятості, а також  нелегальної трудової міграції.

   Ірина  Кочкодан поінформувала  про механізм розрахунку, умови виходу на пенсію за віком та документи, необхідні для її призначення та наголосила, що потрібно заздалегідь потурбуватися щодо підтвердження  страхового стажу  та зібрати всі потрібні  для цього документи. Звернула увагу присутніх, що працювати треба з роботодавцями, які офіційно оформлюють трудові відносини, навіть за кордоном офіційно працюючи люди  мають право на призначення пенсії в Україні. Ознайомила присутніх  з основними нормами  пенсійного забезпечення та із змінами в чинному законодавстві України в даній сфері, в тому числі із порядком врахування заробітної плати для обчислення пенсії та залежність розміру пенсії від страхового стажу та заробітку.  Ірина Омелянівна розповіла  про перевагами користування веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

     На завершення зустрічі  Ірина Кочкодан відповіла  на всі питання, які цікавили безробітних. Безсумнівно кожен учасник заходу зробив правильний  висновок.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь