A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 21.02.2020 14:27
Кількість переглядів: 304

Фото без опису

 

Зовнішня  торгівля  підприємств та організацій області послугами

за 2019 рік

 

     Обсяги експорту послуг підприємствами і організаціями області за 2019р. порівняно з попереднім роком збільшилися на 14,4%,  імпорту – на 41,1%, і становили відповідно 69,8 та 26,4 млн.дол. США. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі послугами склало 43,4 млн.дол. США.

     За обсягами експорту послуг область посіла 15 місце серед регіонів України, імпорту –  17 місце.

     Зовнішньоторговельні операції послугами з партнерами зі 119 країн світу здійснювали 158 суб’єктів господарської діяльності.

     Найбільші обсяги послуг надано нерезидентам з Румунії, Чехії, Польщі, Кіпру, США, Індії, Швеції. Понад 60% обласного експорту послуг складали послуги з переробки матеріальних ресурсів, 14,4% – транспортні послуги, 10,9% – послуги, пов’язані з подорожами, 8,4% – послуги у сфері телекомунікацій, комп’ютерні та інформаційні.

     Більше як три чверті обсягів імпортованих послуг отримано з Польщі, Данії та Німеччини. Серед отриманих послуг понад 70% обсягів припадало на транспортні та ділові послуги, 14,4% – на послуги, пов’язані з  подорожами, 8,8% – на послуги у сфері телекомунікацій, комп’ютерні та інформаційні.

     Питома вага країн ЄС у загальнообласних обсягах експорту послуг становила 80,3%, імпорту – 91,2%. Обсяги експорту послуг до цих країн збільшилися у порівнянні з 2018р. на 9,8%, імпорту – на 37,6%.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2020

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зовнішня торгівля області товарами у 2019 році

 

          Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у 2019р. становили  911,6 млн.дол. США, імпорту – 833,9 млн.дол. США. Порівняно з 2018р. обсяги експорту збільшилися на 4,6%, імпорту – залишились на рівні попереднього року. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 77,7 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,09.

     Cеред  регіонів України за обсягами як експорту, так і імпорту товарів область посіла 13 місце.  Партнерами  області  у зовнішній торгівлі  товарами  були  нерезиденти   зі 114 країн світу.

     Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Словаччини, Російської Федерації, Польщі, Індії, Чехії, Білорусі, Італії, Туреччини, Німеччини.

Обсяг  експорту  товарів до країн  Європейського  Союзу  становив 538,3 млн.дол. США або 59% від загальнообласного обсягу експорту.

     У товарній структурі експорту області значну частку займали обсяги полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості,  механічних та електричних машин, деревини та виробів з деревини, живих тварин, продуктів  тваринного походження, мінеральних продуктів, продуктів рослинного походження.

     У  розрахунку на одну особу населення в області експортовано товарів на 665 дол. США (по Україні – 1190,8 дол. США), що відповідає 16 місцю серед регіонів держави.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Болгарії, Китаю, Польщі, Німеччини, Білорусі, Румунії, Італії.

     З країн ЄС отримано товарів на 443,4 млн.дол. США або 53,2% від  загальнообласного  обсягу  імпорту.

     Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги мінеральних продуктів, механічних та електричних машин, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту засобів наземного транспорту, літальних апаратів, плавучих засобів, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, недорогоцінних металів та виробів з них, текстильних матеріалів та текстильних виробів.

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2020

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь